KVALIFIKACIJE ZA EP 2016

Kovač: Vrijedna pobjeda na najtežem gostovanju

Petak, 10. listopada 2014. 22:43 Napisao/la  SC

Taktički smo pripremili i odigrali utakmicu kako treba, kaže Kovač

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač bio je zadovolijan izvedbom svojih pulena na utakmici drugoga kola Skupine H kvalifikacija za Euro u Francuskoj. Bugari su apsolvirani, a to je najvažnije. Nije izbornik zaboravio podvući ono najvažnije.

- Dobili smo utakmicu, ali smo se za ova tri boda i pošteno namučili. Sve čestitke mojim dečkima, ovo je stvarno važna i vrijedna pobjeda na možda najtežem gostovanju u ovim kvalifikacijama. No, sada nam se predstoji dobro odmoriti i pripremiti za susret protiv Azerbajdžana u Osijeku. Propustimo li priliku pobjediti ga, ovo nam slavlje ništa neće značiti, rekao je Niko Kovač.

O igri njegovih izabranika rekao je kako je zadovoljan s taktičkim dijelom, iako su mogli možda ponešto više pokazati u ofanzivnom dijelu. Ipak, bodovi su na kontu, a to je ono najbitnije nakon teških gostovanja.

- Vidjeli smo dva različita poluvremena, po meni. U prvom smo, do onoga prekida kojeg su uzrokovali navijači imali inicijativu, onda nam se dogodio mali pad koji je kulminirao u nastavku, kada smo se više bazirali na defanzivi, kada smo se povukli i čekali eventualnu priliku iz kakve kontre. Nismo se previše upuštali u napadačke izlete, ali smo taktički pripremili i odigrali utakmicu kako treba, a to pokazuje da smo dobro odradili cjelokupan posao, rekao je izbornik državne nogometne selekcije. 

Jedno od novinarskih pitanja bilo je i ono usmjereno ka razmišljanju oko igre Marcela Brozovića. Veznjak Dinama se, prema izbornikovim riječima pokazao u dobrom svijetlu te time opravdao povjerenje ukazano od strane stručnog stožera.

- Brozović je današnjim nastupom pokazao da je na razini reprezentacije i na tome mu čestitam. Vidi se da ima veliku želju, s vremenom će doći i iskustvo te će se Brozović nedvojbeno isprofilirati u važnu kariku ove momčadi. Slijedi nam odmor, a onda Azerbajdžan, sada su nam misli usmjerene samo prema toj utakmici, rekao je Niko Kovač.