Igor Štimac uoči Belgije: Igrači se moraju prilagoditi na nove taktičke zahtjeve!

Utorak, 08. listopada 2013. 16:49 Napisao/la  SC

Jedna je moja izjava krivo interpretirana, nisam rekao da je ozračje u reprezentaciji loše, kaže Ćorluka

Vedran Ćorluka nosit će kapetansku traku u utakmici protiv Belgije u petak (18), kapetan Darijo Srna ne smije igrati zbog kartona.

- Imponira mi da momčad prati Ćorluku naprijed i iza. Vedran zna kakva je to obaveza i što će s njom, rekao je izbornik Igor Štimac.

Hrvatska reprezentacija osigurala je dodatne kvalifikacije prije utakmica protiv Belgije i Škotske. S obzirom na snagu Belgije nije realno očekivati da Hrvatska može nadoknaditi pet bodova razlike u dvije preostale utakmice.

- Jedna je moja izjava krivo interpretirana, nisam rekao da je ozračje u reprezentaciji loše.  Mislio sam na to da je Belgija ispred nas. Reprezentacija nikada nije patila zbog odnosa među igračima, kod nas je ozračje odlično. Željeli smo biti u situaciji u kojoj je Belgija sada, no nema smisla vraćati se. Izvukli smo pouke. Jedva čekamo dokazati Belgiji da ne zaostajemo za njima. Ono što izbornik kaže, moramo ispuniti. S trojicom ili četvoricom u obrani, kaže Ćorluka.

Osim Srne izbornik ne može računati ni na Josipa Šimunića, koji je kažnjen zbog brutalnog starta u beogradskoj utakmici:

- Neigranje Šimunića i Srne bit će veliki hendikep za nas, ali imamo spremne igrače koji mogu pokriti njihove pozicije. O Belgiji ne treba trošiti previše riječi, igraju fantastično i to za mene nije nikakvo iznenađenje. U ovim kvalifikacijama su prolazili kroz malu krizu, a da protivnici to nisu ni znali, kaže Štimac.

Izbornik priznaje da je iz utakmice protiv Srbije izvukao pouke, pitanje je jesu li i igrači?

- Pogriješili smo jer smo ih pustili blizu našeg gola. Volio bih da igrači razmišljaju manje o taktici, a više o tome kako je provesti na terenu. Hrvatska ima mogućnost za veću raznovrsnost nego do sada. Moramo imati veći posjed lopte, igrači se moraju prilagoditi na nove taktičke zahtjeve, zaključuje Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.