Blaž Slišković: Štimac vodi reprezentaciju na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka, Cibalije i Zagreba

Ponedjeljak, 14. listopada 2013. 18:39 Napisao/la  SC

Štimcu je omogućeno da vodi petu reprezentaciju svijeta na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka i dva, tri mjeseca vođenja Cibalije i Zagreba. Zar nitko drugi nije bio kvalitetan da vodi reprezentaciju, kaže Slišković

Blaž Slišković nije u dobrim odnosima s Igorom Štimcem od 2005. godine kada je Štimac postao trener Hajduka nakon što je smijenio Sliškovića. U svojstvu sportskog direktora Štimac je smijenio Sliškovića u travnju 2005. godine, kada je Hajduk bio na prvom mjestu. Zajedno sa savjetnikom Perom Nadovezom, Štimac je na kraju iste sezone osvojio titulu prvaka kojoj je veliki obol dao Slišković.

- Moj CV ni u kojem slučaju ne zaslužuje da vodim jednu od prvih 10 reprezentacija u svijetu, za razliku od sadašnjeg izbornika kojem je omogućeno da vodi petu reprezentaciju svijeta na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka i dva, tri mjeseca vođenja Cibalije i Zagreba. Zar nitko drugi nije bio kvalitetan da vodi reprezentaciju? Ne pada mi na pamet da vodim reprezentaciju Hrvatske. Znam koliki je moj domet i gdje mogu raditi, izjavio je Slišković za mostarski radio Dobre vibracije

Slišković je komentirao i aktualnu Štimčevu izjavu da u doigravanju želi Francusku:

- Ni jedan izbornik ni u ludilu, ni u snu ne bi priželjkivao Francusku kao potencijalnog protivnika. Vjerujem da oni koji dobro čitaju njegove misli znaju zašto je to rekao. On želi time poručiti da ima toliko samopouzdanja i vjere u svoje igrače i da beskonačno vjeruje u kvalitetu hrvatske reprezentacije. On želi oko reprezentacije stvoriti atmosferu da je sve idealno i da se ne boji nikoga. Da sve događalo zbog pogrešaka igrača. No, takva je izjava samoubojstvo za izbornika. To nije iskreno mišljenje. Igor je u zavadi sa 80 posto sportske javnosti u Hrvatskoj i takvom porukom još jednom pokazuje svoju bahatost i sve ono što ga je krasilo u negativnom smislu.

Usporedio je Slišković reprezentacije Hrvatske i BiH:

- Hrvatska više nema takav potencijal kao što je imala prije desetak godina. Igrači su na izmaku i zasitili su se nastupa, i previše se i očekuje od njih. Ne možete od Luke Modrića uvijek očekivati da riješi utakmicu. Što je s drugim igračima? Mislim da, za razliku od Hrvatske, dolazi vrijeme Bosne i Hercegovine. Sad su u pravom naponu da daju maksimum. Vjerujem da će kroz nekoliko sljedećih godina BiH predstavljati jaku reprezentaciju u Europi i svijetu, za razliku od Hrvatske koja će sve nekvalitetnije igrati i imati lošije rezultate. Ne želim to, daj Bože da se prevarim, ali mnoge stvari koje se događaju ne daju razlog za optimizam da bi se Hrvatska u dogledno mogla vratiti na razinu koju je imala prije, zaključuje Slišković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.