Blaž Slišković: Štimac vodi reprezentaciju na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka, Cibalije i Zagreba

Ponedjeljak, 14. listopada 2013. 18:39 Napisao/la  SC

Štimcu je omogućeno da vodi petu reprezentaciju svijeta na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka i dva, tri mjeseca vođenja Cibalije i Zagreba. Zar nitko drugi nije bio kvalitetan da vodi reprezentaciju, kaže Slišković

Blaž Slišković nije u dobrim odnosima s Igorom Štimcem od 2005. godine kada je Štimac postao trener Hajduka nakon što je smijenio Sliškovića. U svojstvu sportskog direktora Štimac je smijenio Sliškovića u travnju 2005. godine, kada je Hajduk bio na prvom mjestu. Zajedno sa savjetnikom Perom Nadovezom, Štimac je na kraju iste sezone osvojio titulu prvaka kojoj je veliki obol dao Slišković.

- Moj CV ni u kojem slučaju ne zaslužuje da vodim jednu od prvih 10 reprezentacija u svijetu, za razliku od sadašnjeg izbornika kojem je omogućeno da vodi petu reprezentaciju svijeta na osnovu mjesec dana vođenja Hajduka i dva, tri mjeseca vođenja Cibalije i Zagreba. Zar nitko drugi nije bio kvalitetan da vodi reprezentaciju? Ne pada mi na pamet da vodim reprezentaciju Hrvatske. Znam koliki je moj domet i gdje mogu raditi, izjavio je Slišković za mostarski radio Dobre vibracije

Slišković je komentirao i aktualnu Štimčevu izjavu da u doigravanju želi Francusku:

- Ni jedan izbornik ni u ludilu, ni u snu ne bi priželjkivao Francusku kao potencijalnog protivnika. Vjerujem da oni koji dobro čitaju njegove misli znaju zašto je to rekao. On želi time poručiti da ima toliko samopouzdanja i vjere u svoje igrače i da beskonačno vjeruje u kvalitetu hrvatske reprezentacije. On želi oko reprezentacije stvoriti atmosferu da je sve idealno i da se ne boji nikoga. Da sve događalo zbog pogrešaka igrača. No, takva je izjava samoubojstvo za izbornika. To nije iskreno mišljenje. Igor je u zavadi sa 80 posto sportske javnosti u Hrvatskoj i takvom porukom još jednom pokazuje svoju bahatost i sve ono što ga je krasilo u negativnom smislu.

Usporedio je Slišković reprezentacije Hrvatske i BiH:

- Hrvatska više nema takav potencijal kao što je imala prije desetak godina. Igrači su na izmaku i zasitili su se nastupa, i previše se i očekuje od njih. Ne možete od Luke Modrića uvijek očekivati da riješi utakmicu. Što je s drugim igračima? Mislim da, za razliku od Hrvatske, dolazi vrijeme Bosne i Hercegovine. Sad su u pravom naponu da daju maksimum. Vjerujem da će kroz nekoliko sljedećih godina BiH predstavljati jaku reprezentaciju u Europi i svijetu, za razliku od Hrvatske koja će sve nekvalitetnije igrati i imati lošije rezultate. Ne želim to, daj Bože da se prevarim, ali mnoge stvari koje se događaju ne daju razlog za optimizam da bi se Hrvatska u dogledno mogla vratiti na razinu koju je imala prije, zaključuje Slišković.