Izvršni odbor HNS odlučio: Šibenik je trećeligaš, Inter drugoligaš, a Hrvatski dragovoljac prvoligaš

Srijeda, 12. lipnja 2013. 15:02 Napisao/la  SC

Iako je u procesu preoblikovanja, Šibenik je zbog dugova izbačen u treću ligu. Da je HNS donedavno bio dosljedan u provedbi ovakvih odluka, Prva liga danas ne bi brojala ni 10 klubova

Izvršni odbor HNS-a na sastanku u srijedu potvrdio je odluke Komisije za licenciranje, što znači da će Šibenik iduće sezone igrati u trećoj ligi, Hrvatski dragovoljac novi je prvoligaš, a Inter novi drugoligaš.

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a službeno su potvrđeni sudionici Prve i Druge HNL s time da kvalifikacije za popunu Druge lige moraju odigrati Segesta i Val. Odbijena je žalba Šibenika, koji se žalio na odluku koja je svojevrsni presedan budući da se šibenskom klubu nije toleriralo ono što je ostalim klubovima bilo normalno. Iako je u procesu preoblikovanja, Šibenik je zbog dugova izbačen u treću ligu. Da je HNS donedavno bio dosljedan u provedbi ovakvih odluka, Prva liga danas ne bi brojala ni 10 klubova.

U četvrtak se održava Skupština Udruge Prve HNL na kojoj će biti izabran novi predsjednik. Glavni kandidat je Damir Mišković, predsjednik Rijeke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.