Izvršni odbor HNS odlučio: Šibenik je trećeligaš, Inter drugoligaš, a Hrvatski dragovoljac prvoligaš

Srijeda, 12. lipnja 2013. 15:02 Napisao/la  SC

Iako je u procesu preoblikovanja, Šibenik je zbog dugova izbačen u treću ligu. Da je HNS donedavno bio dosljedan u provedbi ovakvih odluka, Prva liga danas ne bi brojala ni 10 klubova

Izvršni odbor HNS-a na sastanku u srijedu potvrdio je odluke Komisije za licenciranje, što znači da će Šibenik iduće sezone igrati u trećoj ligi, Hrvatski dragovoljac novi je prvoligaš, a Inter novi drugoligaš.

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a službeno su potvrđeni sudionici Prve i Druge HNL s time da kvalifikacije za popunu Druge lige moraju odigrati Segesta i Val. Odbijena je žalba Šibenika, koji se žalio na odluku koja je svojevrsni presedan budući da se šibenskom klubu nije toleriralo ono što je ostalim klubovima bilo normalno. Iako je u procesu preoblikovanja, Šibenik je zbog dugova izbačen u treću ligu. Da je HNS donedavno bio dosljedan u provedbi ovakvih odluka, Prva liga danas ne bi brojala ni 10 klubova.

U četvrtak se održava Skupština Udruge Prve HNL na kojoj će biti izabran novi predsjednik. Glavni kandidat je Damir Mišković, predsjednik Rijeke.