Predstavnici Wolfsburga, Liverpoola i Intera najavili dolazak na nedjeljni derbi Hajduk - Dinamo

Četvrtak, 21. veljače 2013. 17:01 Napisao/la  I. J,

- Ovog puta nisam rezervirao salu za feštu, ali ako pobijedimo sredit ćemo nešto. Ovo mi je prvi derbi protiv Dinama u bijelom dresu i to na Poljudu, rekao je Franko Andrijašević

Derbi Hajduka i Dinama uvijek je izazivao zanimanje europskih klubova. Tako je i ovoga puta, svoj dolazak na Poljud službeno su najavili predstavnici Wolfsburga, Liverpola, Anderlechta, talijanskih prvoligaša Intera, Siene, Parme, Bologne. Ništa čudno da je nekolicina klubova iz Serie A odlučila poslati svoje skaute da pogledaju derbi jer tijekom ove sezone iz HNL-a su trojica igrača potpisala ugovore s klubovima s Apeninskog poluotoka Vukušić (Pescara), Radošević (Napoli), Kovačić (Inter). Prva dvojica su bili članovi Hajduka, dok je treći bio igrač Dinama.

Inače, u prvom dijelu sezone kada je Hajduk gostovao u Maksimiru zbog tri žuta kartona nije igrao novopečeni reprezentativac Franko Andrijašević. Ne bi istrčao na maksimirski travnjak i da je mogao igrati jer je za subotu kada je derbi odigran već bio puno ranije zakazao vjenčanje.  Bilo je mnogo povika zbog toga, ali na kraju se nije dogodilo ništa, a bijeli su uvjerljivo poraženi 0:3. Uoči nedjeljnog derbija hajdukov reprezentativac je poručio:

- Ovog puta nisam rezervirao salu za feštu, ali ako pobijedimo sredit ćemo nešto. Ovo mi je prvi derbi protiv Dinama u bijelom dresu i to na Poljudu. Očekuje nas jedna teška utakmica, no mislim da se možemo ravnopravno suprotstaviti modrima. Uz podršku punog Poljuda i Dinamo nije nepobjediv. Mene očekuje najvjerojatnije dvoboj sa Ademijem , kojeg sam još bolje upoznao u reprezentaciji uoči prijateljske utakmice s Južnom Korejom . On je vrlo važna karika u momčadi Dinama. Tu su još Sammir, Čop. Vjerujem da će to biti pravi spektakl priželjkujem našu pobjedu, kazao je Andrijašević.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.