Predstavnici Wolfsburga, Liverpoola i Intera najavili dolazak na nedjeljni derbi Hajduk - Dinamo

Četvrtak, 21. veljače 2013. 17:01 Napisao/la  I. J,

- Ovog puta nisam rezervirao salu za feštu, ali ako pobijedimo sredit ćemo nešto. Ovo mi je prvi derbi protiv Dinama u bijelom dresu i to na Poljudu, rekao je Franko Andrijašević

Derbi Hajduka i Dinama uvijek je izazivao zanimanje europskih klubova. Tako je i ovoga puta, svoj dolazak na Poljud službeno su najavili predstavnici Wolfsburga, Liverpola, Anderlechta, talijanskih prvoligaša Intera, Siene, Parme, Bologne. Ništa čudno da je nekolicina klubova iz Serie A odlučila poslati svoje skaute da pogledaju derbi jer tijekom ove sezone iz HNL-a su trojica igrača potpisala ugovore s klubovima s Apeninskog poluotoka Vukušić (Pescara), Radošević (Napoli), Kovačić (Inter). Prva dvojica su bili članovi Hajduka, dok je treći bio igrač Dinama.

Inače, u prvom dijelu sezone kada je Hajduk gostovao u Maksimiru zbog tri žuta kartona nije igrao novopečeni reprezentativac Franko Andrijašević. Ne bi istrčao na maksimirski travnjak i da je mogao igrati jer je za subotu kada je derbi odigran već bio puno ranije zakazao vjenčanje.  Bilo je mnogo povika zbog toga, ali na kraju se nije dogodilo ništa, a bijeli su uvjerljivo poraženi 0:3. Uoči nedjeljnog derbija hajdukov reprezentativac je poručio:

- Ovog puta nisam rezervirao salu za feštu, ali ako pobijedimo sredit ćemo nešto. Ovo mi je prvi derbi protiv Dinama u bijelom dresu i to na Poljudu. Očekuje nas jedna teška utakmica, no mislim da se možemo ravnopravno suprotstaviti modrima. Uz podršku punog Poljuda i Dinamo nije nepobjediv. Mene očekuje najvjerojatnije dvoboj sa Ademijem , kojeg sam još bolje upoznao u reprezentaciji uoči prijateljske utakmice s Južnom Korejom . On je vrlo važna karika u momčadi Dinama. Tu su još Sammir, Čop. Vjerujem da će to biti pravi spektakl priželjkujem našu pobjedu, kazao je Andrijašević.