Ništa od francuskog pojačanja, Hajduk ponudio Pierreu Ducasseu mjesečnu plaću od 1200 eura!

Četvrtak, 22. siječnja 2015. 21:04 Napisao/la  SC

Kada mu već nisu mogli ponuditi lukrativniji ugovor, iz Hajduka su se Ducasseu mogli zahvaliti umjesto da mu nude novac s kojim bi malo koji ozbiljan igrač bio zdaovoljan

Tek tjedan dana zadržao se Pierre Ducasse na Poljudu. Nije se realizirao transfer francuskog defanzivnog veznjaka u Hajduk iako je zadovoljio ukuse struke. Naime, Hajduk je iskusnika htio zadržati u klubu uz neto mjesečnu plaću u iznosu od 1200 eura. U usporedbi s najplaćenijim igračima (Maloča, Milevskiy, Ljubičić) čije se godišnje gaže kreću u rasponu 80-120 tisuća eura, Ducasse bi potpadao pod kategoriju slabije plaćenih prvotimaca splitske momčadi. 

Radi se o igraču koji je zanat ispekao u matičnom Bordeauxu, s kojim je 2009. osvojio naslov prvaka Francuske, uz kojeg ima i dva Ligakupa. Veznjak je prije jedanaest godina bio prvak Europe s francuskom U-17 reprezentacijom. Tada su za kadetsku momčad Tricolora igrali Benzema, Nasri, Constant i Ben Arfa. Nesumnjivo je kako Ducasse ima reference, upitna je jedino njegova forma budući da dulje vrijeme nije mogao igrati zbog ozljede pa se nakon angažmana u Lensu uputio u meksičku drugu ligu (irapuato), gdje nastupa od ljeta.

Kada mu već nisu mogli ponuditi lukrativniji ugovor, iz Hajduka su se Ducasseu mogli zahvaliti umjesto da mu nude novac s kojim bi malo koji ozbiljan igrač bio zdaovoljan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.