Ništa od francuskog pojačanja, Hajduk ponudio Pierreu Ducasseu mjesečnu plaću od 1200 eura!

Četvrtak, 22. siječnja 2015. 21:04 Napisao/la  SC

Kada mu već nisu mogli ponuditi lukrativniji ugovor, iz Hajduka su se Ducasseu mogli zahvaliti umjesto da mu nude novac s kojim bi malo koji ozbiljan igrač bio zdaovoljan

Tek tjedan dana zadržao se Pierre Ducasse na Poljudu. Nije se realizirao transfer francuskog defanzivnog veznjaka u Hajduk iako je zadovoljio ukuse struke. Naime, Hajduk je iskusnika htio zadržati u klubu uz neto mjesečnu plaću u iznosu od 1200 eura. U usporedbi s najplaćenijim igračima (Maloča, Milevskiy, Ljubičić) čije se godišnje gaže kreću u rasponu 80-120 tisuća eura, Ducasse bi potpadao pod kategoriju slabije plaćenih prvotimaca splitske momčadi. 

Radi se o igraču koji je zanat ispekao u matičnom Bordeauxu, s kojim je 2009. osvojio naslov prvaka Francuske, uz kojeg ima i dva Ligakupa. Veznjak je prije jedanaest godina bio prvak Europe s francuskom U-17 reprezentacijom. Tada su za kadetsku momčad Tricolora igrali Benzema, Nasri, Constant i Ben Arfa. Nesumnjivo je kako Ducasse ima reference, upitna je jedino njegova forma budući da dulje vrijeme nije mogao igrati zbog ozljede pa se nakon angažmana u Lensu uputio u meksičku drugu ligu (irapuato), gdje nastupa od ljeta.

Kada mu već nisu mogli ponuditi lukrativniji ugovor, iz Hajduka su se Ducasseu mogli zahvaliti umjesto da mu nude novac s kojim bi malo koji ozbiljan igrač bio zdaovoljan.