KERUM SE BOJI JOVANOVIĆA

Odgođena tematska sjednica Gradskog vijeća o Hajduku

Srijeda, 30. svibnja 2012. 09:42 Napisao  I. V.

Željko Kerum će prvi morati odgovoriti kako je potrošeno preko 130 mil.  kuna

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, poslao je priopćenje u kojemu reagira na istupe gradskih vijećnika SDP-a i HNS-a, koji su u utorak sazvali konferenciju za novinare na temu Hajduka. Splitski ogranci vladajućih stranaka u državi izjavili da ovoj  Upravi Hajduka neće dati jamstva za kredit od 60 mil. kuna između ostalog i zato jer se iz dostavljenih materijala ne može steći prava slika o poslovanju Hajduka.

Kerum je odmah napisao sljedeće priopćenje:

„Moj cilj je da se odluka o Hajduku  donese konsenzusom svih vijećnika Grada Splita. Vijećnici vladajuće stranke u državi, a oporbene u Gradu Splitu, danas su na konferenciji za novinare izrazili nepovjerenje  u namjeru Grada  da se kreditom pomogne Hajduku, nazvali su to spekulacijom i izrazili sumnju da se sve ovo radi kako bi se Hajduk prodao nekome za 1 kunu. Opravdanje za to im je da  nisu dobili kompletne materijale i dokumentaciju iz koje bi iščitali pravo stanje u Hajduku.

Ja taj teret sumnje i tu odgovornost za Hajduk neću i ne želim nositi i zato tražim da se sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Hajduk glavna točka dnevnog reda, a koja je zakazana za petak, odgodi za 10 dana dok svim vijećnicima ne bude dostavljena sva dokumentacija da je mogu proučiti i da  mogu donijeti odluku iza koje će stati.

Odluka o Hajduku mora se donijeti dogovorom svih vijećnika", stoji u Kerumovu priopćenju.

Očigledno je da se Kerum  pribojava reakcije Vlade koju čini koalicija SDP-a i HNS-a. Ako Sportska inspekcija ministra Željka Jovanovića zatraži reviziju poslovanja Hajduka u proteklih nekoliko godina, prvi će Kerum, kao većinski vlasnik, morati odgovoriti kako je potrošeno preko 130 mil.  kuna. Većina novca potječe iz gradske kase.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.