KERUM SE BOJI JOVANOVIĆA

Odgođena tematska sjednica Gradskog vijeća o Hajduku

Srijeda, 30. svibnja 2012. 09:42 Napisao  I. V.

Željko Kerum će prvi morati odgovoriti kako je potrošeno preko 130 mil.  kuna

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, poslao je priopćenje u kojemu reagira na istupe gradskih vijećnika SDP-a i HNS-a, koji su u utorak sazvali konferenciju za novinare na temu Hajduka. Splitski ogranci vladajućih stranaka u državi izjavili da ovoj  Upravi Hajduka neće dati jamstva za kredit od 60 mil. kuna između ostalog i zato jer se iz dostavljenih materijala ne može steći prava slika o poslovanju Hajduka.

Kerum je odmah napisao sljedeće priopćenje:

„Moj cilj je da se odluka o Hajduku  donese konsenzusom svih vijećnika Grada Splita. Vijećnici vladajuće stranke u državi, a oporbene u Gradu Splitu, danas su na konferenciji za novinare izrazili nepovjerenje  u namjeru Grada  da se kreditom pomogne Hajduku, nazvali su to spekulacijom i izrazili sumnju da se sve ovo radi kako bi se Hajduk prodao nekome za 1 kunu. Opravdanje za to im je da  nisu dobili kompletne materijale i dokumentaciju iz koje bi iščitali pravo stanje u Hajduku.

Ja taj teret sumnje i tu odgovornost za Hajduk neću i ne želim nositi i zato tražim da se sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Hajduk glavna točka dnevnog reda, a koja je zakazana za petak, odgodi za 10 dana dok svim vijećnicima ne bude dostavljena sva dokumentacija da je mogu proučiti i da  mogu donijeti odluku iza koje će stati.

Odluka o Hajduku mora se donijeti dogovorom svih vijećnika", stoji u Kerumovu priopćenju.

Očigledno je da se Kerum  pribojava reakcije Vlade koju čini koalicija SDP-a i HNS-a. Ako Sportska inspekcija ministra Željka Jovanovića zatraži reviziju poslovanja Hajduka u proteklih nekoliko godina, prvi će Kerum, kao većinski vlasnik, morati odgovoriti kako je potrošeno preko 130 mil.  kuna. Većina novca potječe iz gradske kase.