Europska liga: Damir Burić upozorava da Stromsgodset ima bolju momčad od Moldea

Srijeda, 29. srpnja 2015. 18:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Prva utakmica 3. pretkola, četvrtak (21): Hajduk - Stromsgodset.  Pokazalo se da je norveški nogomet napredovao i da su, bez obzira na reprezentaciju, daleko ispred nas, kaže Burić

Nogometaši Hajduka će u četvrtak od 21 sat igrati prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv norveškog Stromsgodseta. Evo što je uoči te utakmice kazao trener Hajduka Damir Burić:

-  Odradili smo  dobar trening, u miru, vidio sam agresiju, dinamiku, koncentraciju, koja mi daje nadu da sve štima. Svi nestrpljivo čekamo tu utakmicu, njih smo gledali i stekli smo dobar dojam. Imamo još nekih malih problema, trebamo sačekati popodnevni trening da se približimo prvih jedanaest, započeo je Burić.

Kakav je to pozitivan dojam, upitan je trener Burić?

- Moderna momčad, koji igraju brz nogomet, imaju brzu transformaciju, dobri su u prekidima, čak su 2013. su bili prvaci. Sada im je došla i financijska šprica, uspjeli su stvoriti momčad koja već dugo igra zajedno, pomno je selektirana, imaju individualnu klasu na krilima i u veznom redu i obrani. Dobar dio momčadi je ostao na okupu, a doveli su dosta inozemnih igrača, imaju dosta potencijala. Oni su od devet utakmica sedam pobijedili, to dovoljno govori.

Dinamo je odigrao neuvjerljivu utakmicu protiv norveškog predstavnika u Europi...

- Molde je igrao protiv Dinama, a oni su četvrti, iza našeg protivnika. Trebali su igrati i međusobno, ali zbog napora utakmica  je odgođena. I mi smo odigrali puno utakmica do sada, ali mislim da su momci odmorni. Jesu li jači od Dinama, ne možemo odgovoriti, Dinamo je dobio puno kritika za igru u kojoj su imali puno šansi i prilika, ali u nogometu je potrebna sreća,  pokazalo se da je norveški nogomet napredovao i da su, bez obzira na reprezentaciju, daleko ispred nas. Zadovoljio bi me dobar rezultat tako da u uzvrat možemo taktizirati, uvijek smo do sada morali juriti, a to je puno teže nego čekati.

Koliko je momčad uzdrmana nakon poraza u Puli?

- Prije svega se ispričavam svima navijačima Hajduka, ali to je sada iza nas, želimo se okrenuti novoj utakmici, mi ćemo pokazati da smo pravi, pokazat ćemo da s ponosom nosimo ovaj grb i da smo naučili lekciju. Ja sto posto stojim iza onoga, snosim odgovornost, i napravio bih opet ono, zaključio je strateg Bijelih.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.