Europska liga: Damir Burić upozorava da Stromsgodset ima bolju momčad od Moldea

Srijeda, 29. srpnja 2015. 18:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Prva utakmica 3. pretkola, četvrtak (21): Hajduk - Stromsgodset.  Pokazalo se da je norveški nogomet napredovao i da su, bez obzira na reprezentaciju, daleko ispred nas, kaže Burić

Nogometaši Hajduka će u četvrtak od 21 sat igrati prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv norveškog Stromsgodseta. Evo što je uoči te utakmice kazao trener Hajduka Damir Burić:

-  Odradili smo  dobar trening, u miru, vidio sam agresiju, dinamiku, koncentraciju, koja mi daje nadu da sve štima. Svi nestrpljivo čekamo tu utakmicu, njih smo gledali i stekli smo dobar dojam. Imamo još nekih malih problema, trebamo sačekati popodnevni trening da se približimo prvih jedanaest, započeo je Burić.

Kakav je to pozitivan dojam, upitan je trener Burić?

- Moderna momčad, koji igraju brz nogomet, imaju brzu transformaciju, dobri su u prekidima, čak su 2013. su bili prvaci. Sada im je došla i financijska šprica, uspjeli su stvoriti momčad koja već dugo igra zajedno, pomno je selektirana, imaju individualnu klasu na krilima i u veznom redu i obrani. Dobar dio momčadi je ostao na okupu, a doveli su dosta inozemnih igrača, imaju dosta potencijala. Oni su od devet utakmica sedam pobijedili, to dovoljno govori.

Dinamo je odigrao neuvjerljivu utakmicu protiv norveškog predstavnika u Europi...

- Molde je igrao protiv Dinama, a oni su četvrti, iza našeg protivnika. Trebali su igrati i međusobno, ali zbog napora utakmica  je odgođena. I mi smo odigrali puno utakmica do sada, ali mislim da su momci odmorni. Jesu li jači od Dinama, ne možemo odgovoriti, Dinamo je dobio puno kritika za igru u kojoj su imali puno šansi i prilika, ali u nogometu je potrebna sreća,  pokazalo se da je norveški nogomet napredovao i da su, bez obzira na reprezentaciju, daleko ispred nas. Zadovoljio bi me dobar rezultat tako da u uzvrat možemo taktizirati, uvijek smo do sada morali juriti, a to je puno teže nego čekati.

Koliko je momčad uzdrmana nakon poraza u Puli?

- Prije svega se ispričavam svima navijačima Hajduka, ali to je sada iza nas, želimo se okrenuti novoj utakmici, mi ćemo pokazati da smo pravi, pokazat ćemo da s ponosom nosimo ovaj grb i da smo naučili lekciju. Ja sto posto stojim iza onoga, snosim odgovornost, i napravio bih opet ono, zaključio je strateg Bijelih.