Dinamo - Hajduk: Bili vlak iz Splita prema Zagrebu kreće prvi put nakon 2007. godine

Subota, 11. srpnja 2015. 13:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Jedan od razloga takvog interesa je što će se derbi odigrati bez braće Zdravka i Zorana Mamića, koji se nalaze u pritvoru u Remetincu

Derbi između Dinama i Hajduka, koji se igra u nedjelju navečer u Maksimiru, odavno nije privukao toliko zanimanje navijača bijelih. Jedan od razloga takvog interesa je što će se derbi odigrati bez braće Zdravka i Zorana Mamića, koji se nalaze u pritvoru u Remetincu.

Prema glavnom gradu u nedjelju ujutro zaputit će se "Bili vlak" kojim će 600 navijača krenuti prema Maksimiru gdje će podržati igrače Hajduka. Posljednji puta Bili vlak je iz Splita krenuo prema Zagrebu u veljači 2007. godine, Dinamo je pobijedio Hajduk rezultatom 2:1.

Osim vlakom, navijači Hajduka iz ostalih dijelova Lijepe naše prema Zagrebu dolaze u autobusima i automobilima. Nema dvojbe da će Jug biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Nakon što je glavni sudac uzvratne utakmice 1. pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu između Hajduka i Sillamae Kalev označio kraj dvoboja u kojemu su Splićani slavili sa 6:2, Torcida je počela skandirati:

- Gazi , gazi purgere..., hoćemo pobjedu..., Idemo u Zagreb...

Odavno sa toliko velikom dozom naboja navijači Hajduka ne dočekuju derbi protiv Dinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.