Dinamo - Hajduk: Bili vlak iz Splita prema Zagrebu kreće prvi put nakon 2007. godine

Subota, 11. srpnja 2015. 13:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Jedan od razloga takvog interesa je što će se derbi odigrati bez braće Zdravka i Zorana Mamića, koji se nalaze u pritvoru u Remetincu

Derbi između Dinama i Hajduka, koji se igra u nedjelju navečer u Maksimiru, odavno nije privukao toliko zanimanje navijača bijelih. Jedan od razloga takvog interesa je što će se derbi odigrati bez braće Zdravka i Zorana Mamića, koji se nalaze u pritvoru u Remetincu.

Prema glavnom gradu u nedjelju ujutro zaputit će se "Bili vlak" kojim će 600 navijača krenuti prema Maksimiru gdje će podržati igrače Hajduka. Posljednji puta Bili vlak je iz Splita krenuo prema Zagrebu u veljači 2007. godine, Dinamo je pobijedio Hajduk rezultatom 2:1.

Osim vlakom, navijači Hajduka iz ostalih dijelova Lijepe naše prema Zagrebu dolaze u autobusima i automobilima. Nema dvojbe da će Jug biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Nakon što je glavni sudac uzvratne utakmice 1. pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu između Hajduka i Sillamae Kalev označio kraj dvoboja u kojemu su Splićani slavili sa 6:2, Torcida je počela skandirati:

- Gazi , gazi purgere..., hoćemo pobjedu..., Idemo u Zagreb...

Odavno sa toliko velikom dozom naboja navijači Hajduka ne dočekuju derbi protiv Dinama.