JADRANSKI DERBI Simon Rožman: Tradicija ne igra ulogu, svaka je utakmica za sebe

Utorak, 09. veljače 2021. 15:34 Napisao/la  SC
Simon Rožman
Simon Rožman Foto: HNK Rijeka/Screenshot

Nogometaši Rijeke u srijedu od 18 sati dočekuju Hajduk na Rujevici.

- Atmosfera u ekipi je dobra, svaka pobjeda da novu energiju. Imali smo dan više za pripremu utakmice, dobro nam je došao odmor u ovom zgusnutom ritmu. U miru se pripremamo za idućeg suparnika, za Jadranski derbi koji uvijek nosi emociju više. U pitanju su dvije slične momčadi, Hajduk bodovno nije na razini na kojoj bi oni željeli biti, ali imaju kvalitetu i u zadnje vrijeme jako dobro igraju. To su činjenice koje ti daju razloga za razmišljanje. Derbi će odlučivati sitnice, mi moramo samo smanjiti neforsirane greške na minimum. Treba i dalje imati energiju na terenu i ispraviti neke nijanse. Naravno, treba imati i vjeru i želju da sva tri  boda ostanu na Rujevici, kaže Simon Rožman, trener Rijeke.

Tradicija je posljednjih godina na strani Rijeke.

- Tradicija ne igra ulogu, svaka je utakmica priča za sebe. U ovom prvenstvu ima puno oscilacija u svim ekipama, neke je rezultate teško bilo predvidjeti. Mi moramo biti svjesni šta još nije na razini, a mislim da to jesmo, jer igrači su vratili fokus. Jako je bitno tko će osvojiti sredinu terena, ne smijemo dozvoliti da njihova invidiualna kvaliteta u vrhu napada dođe na širi prostor, na to moramo obratiti pažnju. S druge strane moramo biti bolji u realizaciji, biti još mirniji. Stvaramo prigode, ali realizacija nije na razini na kojoj bismo htjeli.

I ovaj će Jadranski derbi, kao i mnoge ovosezonske utakmice prije njega, biti bez gledatelja.

- Žao mi je što to tako dugo traje, nekada se pitamo za koga se igra. Osjećamo potporu naših navijača, ali sigurno bi to na terenu bilo drugačije. Nama možda i najviše fali, domaći teren, publika, dobra atmosfera, daje ti vjetar u leđa. Žao mi je da je tako, nadamo se da će brzo biti drugačije. Vidim da nam navijači daju potporu, hvala im na tome, zaključit će Rožman.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.