JADRANSKI DERBI Simon Rožman: Tradicija ne igra ulogu, svaka je utakmica za sebe

Utorak, 09. veljače 2021. 15:34 Napisao/la  SC
Simon Rožman
Simon Rožman Foto: HNK Rijeka/Screenshot

Nogometaši Rijeke u srijedu od 18 sati dočekuju Hajduk na Rujevici.

- Atmosfera u ekipi je dobra, svaka pobjeda da novu energiju. Imali smo dan više za pripremu utakmice, dobro nam je došao odmor u ovom zgusnutom ritmu. U miru se pripremamo za idućeg suparnika, za Jadranski derbi koji uvijek nosi emociju više. U pitanju su dvije slične momčadi, Hajduk bodovno nije na razini na kojoj bi oni željeli biti, ali imaju kvalitetu i u zadnje vrijeme jako dobro igraju. To su činjenice koje ti daju razloga za razmišljanje. Derbi će odlučivati sitnice, mi moramo samo smanjiti neforsirane greške na minimum. Treba i dalje imati energiju na terenu i ispraviti neke nijanse. Naravno, treba imati i vjeru i želju da sva tri  boda ostanu na Rujevici, kaže Simon Rožman, trener Rijeke.

Tradicija je posljednjih godina na strani Rijeke.

- Tradicija ne igra ulogu, svaka je utakmica priča za sebe. U ovom prvenstvu ima puno oscilacija u svim ekipama, neke je rezultate teško bilo predvidjeti. Mi moramo biti svjesni šta još nije na razini, a mislim da to jesmo, jer igrači su vratili fokus. Jako je bitno tko će osvojiti sredinu terena, ne smijemo dozvoliti da njihova invidiualna kvaliteta u vrhu napada dođe na širi prostor, na to moramo obratiti pažnju. S druge strane moramo biti bolji u realizaciji, biti još mirniji. Stvaramo prigode, ali realizacija nije na razini na kojoj bismo htjeli.

I ovaj će Jadranski derbi, kao i mnoge ovosezonske utakmice prije njega, biti bez gledatelja.

- Žao mi je što to tako dugo traje, nekada se pitamo za koga se igra. Osjećamo potporu naših navijača, ali sigurno bi to na terenu bilo drugačije. Nama možda i najviše fali, domaći teren, publika, dobra atmosfera, daje ti vjetar u leđa. Žao mi je da je tako, nadamo se da će brzo biti drugačije. Vidim da nam navijači daju potporu, hvala im na tome, zaključit će Rožman.