Prva HNL: Gorica doživjela domaći poraz nakon pobjede protiv Rijeke

Subota, 18. prosinca 2021. 15:06 Napisao/la  SC

Šibenik  prepustio je Gorici posjed lopte (66/34 posto) i u brzim transformacijama stalno prijetio vrataru

Šibensko slavlje u Velikoj Gorici
Šibensko slavlje u Velikoj Gorici

 Nogometaši Šibenika ostvarili su prvu pobjedu u Velikoj Gorici otkada igraju Prvu HNL!

U 84. minuti Marin Jakoliš ušao je slijeva u sredinu, preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora zatresao je mrežu i donio pobjedu Šibeniku - 2:3.

Gorica je doživjela domaći poraz nakon pobjede protiv Rijeke na Rujevici u utakmici koju je prema prilikama trebala pobijediti puno uvjerljivije od 2:1.

Šibenik se postavio očekivano, prepustio je Gorici posjed lopte (66/34 posto) i u brzim transformacijama stalno prijetio vrataru Kotarskom.

Nakon što je Gorica rano povela pogotkom najboljega igrača Kristijana Lovrića, utakmica je prvih pola sata izgledala kao da se Šibenik pomirio s porazom.

Nakon što je Antonio Jakoliš izjednačio u 30. minuti, počela se igrati uzbudljiva i neizvjesna utakmica s dosta prilika na objema stranama.

Posebice je bilo zanimljivo u drugom dijelu nakon što je Šibenik poveo 2:1 pogotkom Delića.

Pritisnula je Gorica, izjednačila je zahvaljujući igračima s klupe i nastavila juriti pobjedu što se pokazalo kobnim.

Šibenska momčad učinkovito je koristila slobodan prostor za brze kontre od kojih je jedna završila odlučujućim pogotkom.

GORICA: Kotarski, Doka (54 Mitrović), Šimunović, Jovičić, Muhammed, Ngouali (68 Stojanovski), Babec (89 Golubickas), Delfi (54 Sroler), Kalik, Lovrić, Brodić (67 Da Cruz)

ŠIBENIK: Rogić, A. Jakoliš, Bilić, Batarelo, Mina, Rak (72 Attys), Kvesić (60 Dasilva), Marin (90+2 Mena), M. Jakoliš (90+2 Bedoya), Delić, Cvetković.

Utakmica 20. kola: Gorica - Šibenik 2:3 (Lovrić 12, Stojanovski 68/A. Jakoliš 30, Delić 51, M. Jakoliš 84)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.