Prva HNL: Gorica doživjela domaći poraz nakon pobjede protiv Rijeke

Subota, 18. prosinca 2021. 15:06 Napisao/la  SC

Šibenik  prepustio je Gorici posjed lopte (66/34 posto) i u brzim transformacijama stalno prijetio vrataru

Šibensko slavlje u Velikoj Gorici
Šibensko slavlje u Velikoj Gorici

 Nogometaši Šibenika ostvarili su prvu pobjedu u Velikoj Gorici otkada igraju Prvu HNL!

U 84. minuti Marin Jakoliš ušao je slijeva u sredinu, preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora zatresao je mrežu i donio pobjedu Šibeniku - 2:3.

Gorica je doživjela domaći poraz nakon pobjede protiv Rijeke na Rujevici u utakmici koju je prema prilikama trebala pobijediti puno uvjerljivije od 2:1.

Šibenik se postavio očekivano, prepustio je Gorici posjed lopte (66/34 posto) i u brzim transformacijama stalno prijetio vrataru Kotarskom.

Nakon što je Gorica rano povela pogotkom najboljega igrača Kristijana Lovrića, utakmica je prvih pola sata izgledala kao da se Šibenik pomirio s porazom.

Nakon što je Antonio Jakoliš izjednačio u 30. minuti, počela se igrati uzbudljiva i neizvjesna utakmica s dosta prilika na objema stranama.

Posebice je bilo zanimljivo u drugom dijelu nakon što je Šibenik poveo 2:1 pogotkom Delića.

Pritisnula je Gorica, izjednačila je zahvaljujući igračima s klupe i nastavila juriti pobjedu što se pokazalo kobnim.

Šibenska momčad učinkovito je koristila slobodan prostor za brze kontre od kojih je jedna završila odlučujućim pogotkom.

GORICA: Kotarski, Doka (54 Mitrović), Šimunović, Jovičić, Muhammed, Ngouali (68 Stojanovski), Babec (89 Golubickas), Delfi (54 Sroler), Kalik, Lovrić, Brodić (67 Da Cruz)

ŠIBENIK: Rogić, A. Jakoliš, Bilić, Batarelo, Mina, Rak (72 Attys), Kvesić (60 Dasilva), Marin (90+2 Mena), M. Jakoliš (90+2 Bedoya), Delić, Cvetković.

Utakmica 20. kola: Gorica - Šibenik 2:3 (Lovrić 12, Stojanovski 68/A. Jakoliš 30, Delić 51, M. Jakoliš 84)

Tablice omogućuje Sofascore