Rijeka pobijedila Koper u zadnjoj pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori

Petak, 07. srpnja 2023. 16:50 Napisao/la  SC

U prvom dijelu najraspoloženiji je bio Nais Djouahra, koji je pogodio gredu i postigao pogodak

Adrian Liber
Adrian Liber

Rijeka je pobijedila (3:0) Koper u zadnjoj pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori.

Rijeka je u prvom dijelu bolje stajala na terenu, kao što vole reći treneri za momčadi koje kontroliraju utakmicu u obama smjerovima.

Dobro je riječka momčad zatvarala prostore na svojoj polovici, nije se baš jako dobro otvarala na protivničkoj polovici, ali je djelovala poduzetnije i igrala konkretnije.

U napadu je najraspoloženiji bio Djouahra, koji je u 33. minuti udarcem s 20 metara pogodio gredu.

Iskoristio je Djouahra u 43. minuti pogrešku u pokušaja izlaska obrane Kopera, Diarra je nespretno reagirao, primio je napadač Rijeke loptu na ulasku u kazneni prostor po sredini i pogodio desni kut vratara Kopera - 1:0.

Početkom drugoga dijela ništa se nije promijenilo u odnosima, Rijeka je nastavila dominirati kroz posjed lopte.

U 55. minuti Lepinjica se oslobodio čuvara i udarcem s 22 metra loptu prizemno poslao u desni kut - 2:0.

U 59. minuti Hodža je preciznim udarcam s 14 metara završio povezanu izmjenu loptom slijeva, Liber je pravodobno proslijedio loptu strijelcu - 3:0.

Nakon sat vremena trener Sergej Jakirović promijenio je praktično cijelu momčad, pogodaka više nije bilo, ali je bilo šansi.

U 55. minuti Gajzler je u padu glavom loptu na petercu skrenuo ravno u vratara, u 80. minuti Gajzler je traljavo zahvatio loptu na petercu slijeva nakon Dujmovićava dodavanja.

Najbolju priliku nije iskoristio Janković, koji je u 82. minuti nakon Bandina dodavanja pogodio loptom ukopanog vatara Kopera, koji je bio prepušten na milost i nemilost napadaču Rijeke.

Na kraju utakmice Koper nije iskoristio dvije izgledne prilike: u 85. minuti Marsetić je pogodio desnu vratnicu, u idućem napadu Osuji (86) nije pogodio vrata s 14 metara.

RIJEKA: Labrović (46 Zlomislić), Veiga, Galešić, Krešić, Čabraja, Lepinjica, Hodža, Liber, Grgić (46 Ampem), Djouahra, Ivanović (36 Obregon). Od 60. minute: Zlomislić, Dujmović, Dilaver, Smolčić, Petrovič, Banda, Janković, Ampem (71 Bogojević), Gajzler, Obregon.

KOPER: Koprivec, Pabai, Diarra, Prce, Diaby, Ruedl, Omladič, Correia, Vešner Tičić, Barišić, Mulahusejnović

Pripremna utakmica: Rijeka - Koper 3:0 (Djouahra 43, Lepinjica 55, Hodža 59)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.