Rijeka pobijedila Koper u zadnjoj pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori

Petak, 07. srpnja 2023. 16:50 Napisao/la  SC

U prvom dijelu najraspoloženiji je bio Nais Djouahra, koji je pogodio gredu i postigao pogodak

Adrian Liber
Adrian Liber

Rijeka je pobijedila (3:0) Koper u zadnjoj pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori.

Rijeka je u prvom dijelu bolje stajala na terenu, kao što vole reći treneri za momčadi koje kontroliraju utakmicu u obama smjerovima.

Dobro je riječka momčad zatvarala prostore na svojoj polovici, nije se baš jako dobro otvarala na protivničkoj polovici, ali je djelovala poduzetnije i igrala konkretnije.

U napadu je najraspoloženiji bio Djouahra, koji je u 33. minuti udarcem s 20 metara pogodio gredu.

Iskoristio je Djouahra u 43. minuti pogrešku u pokušaja izlaska obrane Kopera, Diarra je nespretno reagirao, primio je napadač Rijeke loptu na ulasku u kazneni prostor po sredini i pogodio desni kut vratara Kopera - 1:0.

Početkom drugoga dijela ništa se nije promijenilo u odnosima, Rijeka je nastavila dominirati kroz posjed lopte.

U 55. minuti Lepinjica se oslobodio čuvara i udarcem s 22 metra loptu prizemno poslao u desni kut - 2:0.

U 59. minuti Hodža je preciznim udarcam s 14 metara završio povezanu izmjenu loptom slijeva, Liber je pravodobno proslijedio loptu strijelcu - 3:0.

Nakon sat vremena trener Sergej Jakirović promijenio je praktično cijelu momčad, pogodaka više nije bilo, ali je bilo šansi.

U 55. minuti Gajzler je u padu glavom loptu na petercu skrenuo ravno u vratara, u 80. minuti Gajzler je traljavo zahvatio loptu na petercu slijeva nakon Dujmovićava dodavanja.

Najbolju priliku nije iskoristio Janković, koji je u 82. minuti nakon Bandina dodavanja pogodio loptom ukopanog vatara Kopera, koji je bio prepušten na milost i nemilost napadaču Rijeke.

Na kraju utakmice Koper nije iskoristio dvije izgledne prilike: u 85. minuti Marsetić je pogodio desnu vratnicu, u idućem napadu Osuji (86) nije pogodio vrata s 14 metara.

RIJEKA: Labrović (46 Zlomislić), Veiga, Galešić, Krešić, Čabraja, Lepinjica, Hodža, Liber, Grgić (46 Ampem), Djouahra, Ivanović (36 Obregon). Od 60. minute: Zlomislić, Dujmović, Dilaver, Smolčić, Petrovič, Banda, Janković, Ampem (71 Bogojević), Gajzler, Obregon.

KOPER: Koprivec, Pabai, Diarra, Prce, Diaby, Ruedl, Omladič, Correia, Vešner Tičić, Barišić, Mulahusejnović

Pripremna utakmica: Rijeka - Koper 3:0 (Djouahra 43, Lepinjica 55, Hodža 59)

Tablice omogućuje Sofascore