Prva HNL: Hajduk pobijedio S. Belupo, Josip Posavec spašavao splitsku momčad

Petak, 10. svibnja 2019. 21:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk - Slaven Belupo 2:0. Kako to obično bude u nogometu, kada ne iskoristite svoje prigode, stigne kazna. Pamtit će se samo tri boda na putu do Europske lige

Josip Posavec
Josip Posavec Foto: www.hnkhajduk

Prva HNL - 33. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:0

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 6.904.

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 7

Strijelci: 1:0 Jradi (52), 2:0 Jairo (65)

Žuti kartoni: Jairo, Ismajli (Hajduk), Vidović, Puclin (Slaven Belupo)

HAJDUK: Posavec 7,5, Tudor 5 (od 46. Gyurcso 7), Ismajli 6, Lopez 5,5, Bradarić 5 (od 88. Fomitschow -), Nejašmić 6,5, Hamza 6, Jurić 6, Jairo 7, Caktaš 6 (od 89. Palavresa - ), Jrradi 7.

SLAVEN BELUPO: Filipović 6, Zirdum 6 (od 56. Nowak 5,5 ), Međimorec 6, Šarlija 6, Delić 5,5, Vidović 6, Doležal 6, Plantak 5, Puclin 5, Mateus 5 (od 81. Mladen), Bongongul 5 (od 71. Bogojević - )

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo boljom igrom u drugom dijelu utakmice.

Prvu priliku i to stopostotnu promašili su gosti već na otvaranju susreta, u 5. minuti Jurić je „uposlio“ gostujućeg napadača Bongongula, koji je u kaznenom prostoru pronašao Puclina, pucao je sa nekih 12 – 13 metara, Posavec je uspio obraniti udarac.

Pet minuta potom nakon slobodnog udarca pucao je glavom Međimorec, Posavec je ponovno bio na mjestu, skrenuo je loptu u novi korner za goste.

Domaćini su uzvratili preko Caktaša, koji je sjajno pucao glavom nakon ubačaja Jurića, ispružio se Filipović i uz dosta muke izbacio loptu koja je išla u njegov donji desni kut.

U prvih pola sata utakmice Belupo je bio opasniji, ali ne i konkretniji, nisu gosti uspjeli materijalizirati svoju bolju igru.

Gosti su u 30. minuti propustili realizirati još jednu stopostotnu prigodu.

Bongongul je pobjegao obrani domaćina, ušao je u kazneni prostor, Posavec je još jednom spasio da lopta ne uđe u mrežu, držao je čuvar mreže bijelih svoju momčad "iznad vode".

I kako to obično bude u nogometu, kada ne iskoristite svoje prigode, stigne kazna.

Hajduk je poveo u 51. minuti golom Jradija kojemu je to bio prvijenac u prvenstvenim utakmicama.

Loše je reagirala obrana gostiju, lopta je stigla do Hajdukova Libanonca, koji je pucao sa vrha kaznenog prostora, lopta je završila u lijevom donjem kutu nemoćnog Filipovića - 1:0.

Domaćini su povećali prednost golo Jaira kojega je sjajno uposlio Caktaš.

Hajdukov Brazilac je slijeva na vrhu kaznenog prostora pucao i pogodio je „malu mrežicu“ na suprotnoj strani gola gostiju - 2:0.

U samoj završnici gosti su pogodili stativu, pucao je Nowak, ali gosti još jednom nisu imali sreće.

Pamtit će se samo tri boda na putu do Europske lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.