Prva HNL: Hajduk pobijedio S. Belupo, Josip Posavec spašavao splitsku momčad

Petak, 10. svibnja 2019. 21:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk - Slaven Belupo 2:0. Kako to obično bude u nogometu, kada ne iskoristite svoje prigode, stigne kazna. Pamtit će se samo tri boda na putu do Europske lige

Josip Posavec
Josip Posavec Foto: www.hnkhajduk

Prva HNL - 33. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:0

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 6.904.

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 7

Strijelci: 1:0 Jradi (52), 2:0 Jairo (65)

Žuti kartoni: Jairo, Ismajli (Hajduk), Vidović, Puclin (Slaven Belupo)

HAJDUK: Posavec 7,5, Tudor 5 (od 46. Gyurcso 7), Ismajli 6, Lopez 5,5, Bradarić 5 (od 88. Fomitschow -), Nejašmić 6,5, Hamza 6, Jurić 6, Jairo 7, Caktaš 6 (od 89. Palavresa - ), Jrradi 7.

SLAVEN BELUPO: Filipović 6, Zirdum 6 (od 56. Nowak 5,5 ), Međimorec 6, Šarlija 6, Delić 5,5, Vidović 6, Doležal 6, Plantak 5, Puclin 5, Mateus 5 (od 81. Mladen), Bongongul 5 (od 71. Bogojević - )

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo boljom igrom u drugom dijelu utakmice.

Prvu priliku i to stopostotnu promašili su gosti već na otvaranju susreta, u 5. minuti Jurić je „uposlio“ gostujućeg napadača Bongongula, koji je u kaznenom prostoru pronašao Puclina, pucao je sa nekih 12 – 13 metara, Posavec je uspio obraniti udarac.

Pet minuta potom nakon slobodnog udarca pucao je glavom Međimorec, Posavec je ponovno bio na mjestu, skrenuo je loptu u novi korner za goste.

Domaćini su uzvratili preko Caktaša, koji je sjajno pucao glavom nakon ubačaja Jurića, ispružio se Filipović i uz dosta muke izbacio loptu koja je išla u njegov donji desni kut.

U prvih pola sata utakmice Belupo je bio opasniji, ali ne i konkretniji, nisu gosti uspjeli materijalizirati svoju bolju igru.

Gosti su u 30. minuti propustili realizirati još jednu stopostotnu prigodu.

Bongongul je pobjegao obrani domaćina, ušao je u kazneni prostor, Posavec je još jednom spasio da lopta ne uđe u mrežu, držao je čuvar mreže bijelih svoju momčad "iznad vode".

I kako to obično bude u nogometu, kada ne iskoristite svoje prigode, stigne kazna.

Hajduk je poveo u 51. minuti golom Jradija kojemu je to bio prvijenac u prvenstvenim utakmicama.

Loše je reagirala obrana gostiju, lopta je stigla do Hajdukova Libanonca, koji je pucao sa vrha kaznenog prostora, lopta je završila u lijevom donjem kutu nemoćnog Filipovića - 1:0.

Domaćini su povećali prednost golo Jaira kojega je sjajno uposlio Caktaš.

Hajdukov Brazilac je slijeva na vrhu kaznenog prostora pucao i pogodio je „malu mrežicu“ na suprotnoj strani gola gostiju - 2:0.

U samoj završnici gosti su pogodili stativu, pucao je Nowak, ali gosti još jednom nisu imali sreće.

Pamtit će se samo tri boda na putu do Europske lige.