MAXtv PRVA LIGA

Split preokrenuo rezultat u Koprivnici

Subota, 21. rujna 2013. 17:04 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Slaven Belupo - Split 1:2

MaxTV Prva liga – 10. kolo

SLAVEN BELUPO – SPLIT 1:2

Gradski stadion u Koprivnici. Gledatelja 1.000

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Filipović (41) 1:1 Vrgoč (72) 1:2 Bilić (87)

Žuti kartoni: Bilić (Split)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Grgić, Crepulja, Matoš (81 Rak), Brlek (70 Čanađija), Glavica, Filipović, Delić, Purić, Fuštar, Novinić (69 Roskam)

SPLIT: Zagorac, Križanac, Roce, Kvesić (46 Glavina), Radotić, Mršić (46 Bilić), Paracki (71 Vrgoč), Rugašević, Galović, Ibriks, Belle,

Pred šačicom ljudi i pokvarenim semaforom odigrala se utakmica desetoga prvenstvenog kola između Slavena i Splita. Ivan Katalinić će, kako se čini, nakon novog poraza svoje momčadi napustiti kormilo Slaven Belupa. Pokopao ga je tako njegov Split s kojim je prije par sezona igrao u Europi.

Prvu prigodu i kakvu-takvu zanimljivost na susretu gledatelji su mogli vidjeti u 13. minuti kada je s desne strane iskosa svoj udarac oprobao Dario Rugašević, no vratar domaćih Rodić s time nije imao problema. Pet minuta kasnije trese se vratnica splitskoga gola. Novinić je žestoko odapeo iz daljine, a u istoj je minuti s druge strane probao i Radotić, no bezuspješno. Još jednu izglednu priliku imaju domaćini (23) kada je Delić dobro pucao iz daljine, a odbijanac nakon Zagorčeve obrane nije realizirao Glavica.

Domaćini su poveli u 41. minuti kada je Filipović izveo slobodan udarac, a lopta se na nekoliko metara od vratara Zagorca čudno odbila i prevarila ga – 1:0. U nastavku Stanko Mršić uvodi Bilića i Glavinu, umjesto mlađeg Mršića i Kvesića. To je donijelo i određenu dominaciju Splićana, iako je u prvome dijelu blagu inicijativu imao domaći sastav. Dugo se vremena u nastavku susreta ništa značajno nije događalo na travnjaku, a onda je uslijedio potpuni preokret.

U 72. minuti izjednačio je Vrgoč, nakon što je Glavina izveo korner s desne strane, a splitski branič bio najviši u skoku, da bi tri minute prije kraja Bilić nakon nesmotrenosti domaće obrane i utrčavanja u prazan prostor matiroa Rodića za konačnih 1:2.

Ponovno je Stanko Mršić pogodio s izmjenama, nastavljen je tako Splitov uzlet i Slavenov pad na ljestvici.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.