MAXtv PRVA LIGA

Split preokrenuo rezultat u Koprivnici

Subota, 21. rujna 2013. 17:04 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Slaven Belupo - Split 1:2

MaxTV Prva liga – 10. kolo

SLAVEN BELUPO – SPLIT 1:2

Gradski stadion u Koprivnici. Gledatelja 1.000

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Filipović (41) 1:1 Vrgoč (72) 1:2 Bilić (87)

Žuti kartoni: Bilić (Split)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Grgić, Crepulja, Matoš (81 Rak), Brlek (70 Čanađija), Glavica, Filipović, Delić, Purić, Fuštar, Novinić (69 Roskam)

SPLIT: Zagorac, Križanac, Roce, Kvesić (46 Glavina), Radotić, Mršić (46 Bilić), Paracki (71 Vrgoč), Rugašević, Galović, Ibriks, Belle,

Pred šačicom ljudi i pokvarenim semaforom odigrala se utakmica desetoga prvenstvenog kola između Slavena i Splita. Ivan Katalinić će, kako se čini, nakon novog poraza svoje momčadi napustiti kormilo Slaven Belupa. Pokopao ga je tako njegov Split s kojim je prije par sezona igrao u Europi.

Prvu prigodu i kakvu-takvu zanimljivost na susretu gledatelji su mogli vidjeti u 13. minuti kada je s desne strane iskosa svoj udarac oprobao Dario Rugašević, no vratar domaćih Rodić s time nije imao problema. Pet minuta kasnije trese se vratnica splitskoga gola. Novinić je žestoko odapeo iz daljine, a u istoj je minuti s druge strane probao i Radotić, no bezuspješno. Još jednu izglednu priliku imaju domaćini (23) kada je Delić dobro pucao iz daljine, a odbijanac nakon Zagorčeve obrane nije realizirao Glavica.

Domaćini su poveli u 41. minuti kada je Filipović izveo slobodan udarac, a lopta se na nekoliko metara od vratara Zagorca čudno odbila i prevarila ga – 1:0. U nastavku Stanko Mršić uvodi Bilića i Glavinu, umjesto mlađeg Mršića i Kvesića. To je donijelo i određenu dominaciju Splićana, iako je u prvome dijelu blagu inicijativu imao domaći sastav. Dugo se vremena u nastavku susreta ništa značajno nije događalo na travnjaku, a onda je uslijedio potpuni preokret.

U 72. minuti izjednačio je Vrgoč, nakon što je Glavina izveo korner s desne strane, a splitski branič bio najviši u skoku, da bi tri minute prije kraja Bilić nakon nesmotrenosti domaće obrane i utrčavanja u prazan prostor matiroa Rodića za konačnih 1:2.

Ponovno je Stanko Mršić pogodio s izmjenama, nastavljen je tako Splitov uzlet i Slavenov pad na ljestvici.

Standings provided by Sofascore