MAXTV PRVA LIGA

Novaković srušio Hajduk u nadoknadi

Subota, 31. kolovoza 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Utakmice 8. kola: Osijek - Hajduk 1:0, Zadar - S. Belupo 0:2

MAXtv Prva liga – 8. kolo

 

OSIJEK – HAJDUK 1:0

 

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 5000

 

Sudac: Igor Pristovnik (Zageb)

 

Strijelac: 1:0 Novaković (90+1)

 

Žuti kartoni: Mišić, Lulić, Pušić (Osijek), Andrijašević, Lučić, Maloku (Hajduk)

 

OSIJEK: Mikulić, Šimunec, Pušić, B. Barišić, Pongračić (75 Ljubojević), Novaković, J. Barišić (90 Dugančić), J. Mišić, Vitaić, Šorša, Lulić (75 M. Mišić)

 

HAJDUK: Kalinić, Lučić, Milović, Jonjić, Jozinović, Sušić, Bencun (46 Mujan), Bradarić, Andrijašević (81 Pašalić), Koaussi (65 Maloku), Maglica

 

U prvoj minuti sudačke nadoknade Mišić je izveo slobodni udarac s poludistance, dugačko nabacivanje na drugu vratnicu završilo je na noge iskusnom Ljubojeviću kojemu Kalinić u letu ulazi u udarac. Lopta se odbila prema vratima, najbliži su bili Šimunec i Novaković, koji loptu iz blizine šalje u mrežu -1:0.

 

Osijek je pogotkom Novakovića u sudačkoj nadoknadi pobijedio Hajduk u najboljoj utakmici koju su domaći nogometaši odigrali ove sezone. Novi trener Davor Rupnik u kratkom razdoblju promijenio je gubitnički mentalitet igrača Osijeka, koji su iznenadili pristupom i nastupom.

 

Osječani su posebno bili bolji u drugom dijelu, kada se Hajduk pretežito branio od stalnih naleta. Na kraju je Osječane nagradilo pogotkom koji su apsolutno zaslužili prema prikazanoj igri.

 

U prvom dijelu utakmica je bilo ravnopravna, otvorena i zanimljiva za gledanje. Obje su momčadi stvorile po nekoliko obećavajućih situacija, najbolju priliku u prvom dijelu propustili su gosti.

 

U 34. minuti raspoloženi Bencun sjajno je proigrao Maglicu, koji je ušao u kazneni prostor, izašao pred Mikulića, koji je prozreo njegov pokušaj loba.

 

U drugom dijelu dogodilo se nekoliko zanimljivih situacija u kojima su oba vratara iskazala dobre reakcije.

ZADAR – SLAVEN BELUPO 0:2

Stadion Stanovi. Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelci: 0:1 Glavica (68), 0:2 Novinić (80)

Žuti kartoni: Sarić, Šimurina, Begonja (Zadar), Crepulja, Gregurina, Haračić (S. Belupo)

ZADAR: Matković, Vasilj, Sarić, Šimurina, Ikić (83 Blažević), Jerbić, Surać (74 Muić), Gržan, Begonja, Ivančić, Terkeš (62 Čirjak)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Melnjak, Grgić, Henrique, Crepulja, Plazanić, Purić, Gregurina (58 Matoš), Brlek, Glavica (81 Rak), Novinić (89 Haračić)

Nogometaši Slaven Belupa ostvarili su prvu pobjedu ove sezone i najavili zanimljivu borbu na dnu ljestvice.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.