MAXTV PRVA LIGA

Novaković srušio Hajduk u nadoknadi

Subota, 31. kolovoza 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Utakmice 8. kola: Osijek - Hajduk 1:0, Zadar - S. Belupo 0:2

MAXtv Prva liga – 8. kolo

 

OSIJEK – HAJDUK 1:0

 

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 5000

 

Sudac: Igor Pristovnik (Zageb)

 

Strijelac: 1:0 Novaković (90+1)

 

Žuti kartoni: Mišić, Lulić, Pušić (Osijek), Andrijašević, Lučić, Maloku (Hajduk)

 

OSIJEK: Mikulić, Šimunec, Pušić, B. Barišić, Pongračić (75 Ljubojević), Novaković, J. Barišić (90 Dugančić), J. Mišić, Vitaić, Šorša, Lulić (75 M. Mišić)

 

HAJDUK: Kalinić, Lučić, Milović, Jonjić, Jozinović, Sušić, Bencun (46 Mujan), Bradarić, Andrijašević (81 Pašalić), Koaussi (65 Maloku), Maglica

 

U prvoj minuti sudačke nadoknade Mišić je izveo slobodni udarac s poludistance, dugačko nabacivanje na drugu vratnicu završilo je na noge iskusnom Ljubojeviću kojemu Kalinić u letu ulazi u udarac. Lopta se odbila prema vratima, najbliži su bili Šimunec i Novaković, koji loptu iz blizine šalje u mrežu -1:0.

 

Osijek je pogotkom Novakovića u sudačkoj nadoknadi pobijedio Hajduk u najboljoj utakmici koju su domaći nogometaši odigrali ove sezone. Novi trener Davor Rupnik u kratkom razdoblju promijenio je gubitnički mentalitet igrača Osijeka, koji su iznenadili pristupom i nastupom.

 

Osječani su posebno bili bolji u drugom dijelu, kada se Hajduk pretežito branio od stalnih naleta. Na kraju je Osječane nagradilo pogotkom koji su apsolutno zaslužili prema prikazanoj igri.

 

U prvom dijelu utakmica je bilo ravnopravna, otvorena i zanimljiva za gledanje. Obje su momčadi stvorile po nekoliko obećavajućih situacija, najbolju priliku u prvom dijelu propustili su gosti.

 

U 34. minuti raspoloženi Bencun sjajno je proigrao Maglicu, koji je ušao u kazneni prostor, izašao pred Mikulića, koji je prozreo njegov pokušaj loba.

 

U drugom dijelu dogodilo se nekoliko zanimljivih situacija u kojima su oba vratara iskazala dobre reakcije.

ZADAR – SLAVEN BELUPO 0:2

Stadion Stanovi. Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelci: 0:1 Glavica (68), 0:2 Novinić (80)

Žuti kartoni: Sarić, Šimurina, Begonja (Zadar), Crepulja, Gregurina, Haračić (S. Belupo)

ZADAR: Matković, Vasilj, Sarić, Šimurina, Ikić (83 Blažević), Jerbić, Surać (74 Muić), Gržan, Begonja, Ivančić, Terkeš (62 Čirjak)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Melnjak, Grgić, Henrique, Crepulja, Plazanić, Purić, Gregurina (58 Matoš), Brlek, Glavica (81 Rak), Novinić (89 Haračić)

Nogometaši Slaven Belupa ostvarili su prvu pobjedu ove sezone i najavili zanimljivu borbu na dnu ljestvice.

 

Standings provided by Sofascore