MAXtv PRVA LIGA

Istra pobijedila Hajduk na Drosini

Subota, 24. kolovoza 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 7. kola: Istra - Hajduk 1:0. Brazilac Jo strijelac

MAXtv Prva liga – 7. kolo

ISTRA 1961 – HAJDUK 1:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 6000

Sudac: Danijel Trampus (Osijek)

Strijelci: 1:0 Jo (21)

Žuti kartoni: Čagalj, Woon, Blagojević (Istra) Sušić, Maloča, Vršajević, Kiš (Hajduk)

Crveni karton: Čagalj (79 – drugi žuti), Kiš (90 – drugi žuti)

ISTRA 1961: Ježina – Budicin, Obšivač, Čagalj, Horvat (68 Havojič) – Blagojević, Batarelo – Woon, Franjić (78 Saćer), Jo – Radonjić (54 Babić)

HAJDUK: Kalinić – Jozinović, Milić, Maloča, Vršajević – Sušić (83 Tomičić), Anđelković, Pašalić (62 Mujan) – Bencun, Andrijašević (83 Kiš) – Maglica

Velika pobjeda za Istru subotnje večeri. Organiziranom obranom i dobrim ofanzivnim učinkom slomili su igrači Igora Pamića Hajduk i time mu nanijeli prvi ovosezonski poraz.

Istini za volju, zasigurno je teško bilo biti navijač Istre u zadnjih dvadesetak minuta susreta na Drosini, no sve se po njih odvilo upravo onako kako su htjeli. Hajduk nije imao uza sebe onu kreaciju koja ih je krasila u većem broju susreta ove sezone, a sve njihove pokušaje zaustavljali su igrači Istre, vratnice, grede...

Pogodak Istre dogodio se nakon dvadeset minuta igre. Horvat je kao i u tijeku cijelog susreta probijajući desnu stranu izluđivao Jozinovića, dao za Radonjića koji samo produžuje za Brazilca Joa. Kreativac Istre ne griješi i to je pogodak za 1:0.

Unatoč Hajdukovoj terenskoj nadmoći u prvom dijelu nisu Bijeli uspjevali konkretnije zaprijetiti Ježini. U 28. minuti prvi se put tek dogodila gužva pred Istrinim vratima, ali nitko od napadača Splićana nije uspio učiniti s loptom ništa konkretno.

Zamjenama u drugom poluvremenu pokušao je Hajduk zgusnuti snage u napadačkoj fazi, ali niti ulasci Kiša, Mujana i Tomičića nisu donijeli rezultatsku promjenu. Mogli su domaćini do veće pobjede da je udarac Batarela (79) umjesto na vratnici završio u golu Kalinića.

I jedni i drugi su susret završili s desetoricom, Igor Čagalj i Tomislav Kiš isključeni su zbog svojih drugih žutih kartona.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.