MAXtv PRVA LIGA

Istra pobijedila Hajduk na Drosini

Subota, 24. kolovoza 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 7. kola: Istra - Hajduk 1:0. Brazilac Jo strijelac

MAXtv Prva liga – 7. kolo

ISTRA 1961 – HAJDUK 1:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 6000

Sudac: Danijel Trampus (Osijek)

Strijelci: 1:0 Jo (21)

Žuti kartoni: Čagalj, Woon, Blagojević (Istra) Sušić, Maloča, Vršajević, Kiš (Hajduk)

Crveni karton: Čagalj (79 – drugi žuti), Kiš (90 – drugi žuti)

ISTRA 1961: Ježina – Budicin, Obšivač, Čagalj, Horvat (68 Havojič) – Blagojević, Batarelo – Woon, Franjić (78 Saćer), Jo – Radonjić (54 Babić)

HAJDUK: Kalinić – Jozinović, Milić, Maloča, Vršajević – Sušić (83 Tomičić), Anđelković, Pašalić (62 Mujan) – Bencun, Andrijašević (83 Kiš) – Maglica

Velika pobjeda za Istru subotnje večeri. Organiziranom obranom i dobrim ofanzivnim učinkom slomili su igrači Igora Pamića Hajduk i time mu nanijeli prvi ovosezonski poraz.

Istini za volju, zasigurno je teško bilo biti navijač Istre u zadnjih dvadesetak minuta susreta na Drosini, no sve se po njih odvilo upravo onako kako su htjeli. Hajduk nije imao uza sebe onu kreaciju koja ih je krasila u većem broju susreta ove sezone, a sve njihove pokušaje zaustavljali su igrači Istre, vratnice, grede...

Pogodak Istre dogodio se nakon dvadeset minuta igre. Horvat je kao i u tijeku cijelog susreta probijajući desnu stranu izluđivao Jozinovića, dao za Radonjića koji samo produžuje za Brazilca Joa. Kreativac Istre ne griješi i to je pogodak za 1:0.

Unatoč Hajdukovoj terenskoj nadmoći u prvom dijelu nisu Bijeli uspjevali konkretnije zaprijetiti Ježini. U 28. minuti prvi se put tek dogodila gužva pred Istrinim vratima, ali nitko od napadača Splićana nije uspio učiniti s loptom ništa konkretno.

Zamjenama u drugom poluvremenu pokušao je Hajduk zgusnuti snage u napadačkoj fazi, ali niti ulasci Kiša, Mujana i Tomičića nisu donijeli rezultatsku promjenu. Mogli su domaćini do veće pobjede da je udarac Batarela (79) umjesto na vratnici završio u golu Kalinića.

I jedni i drugi su susret završili s desetoricom, Igor Čagalj i Tomislav Kiš isključeni su zbog svojih drugih žutih kartona.

Standings provided by Sofascore