MAXtv PRVA LIGA

Istra slavila u Osijeku golom Radonjića

Subota, 01. ožujka 2014. 17:20 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Osijek - Istra 1961 0:1

 

 

 


MAXtv Prva liga - 24. kolo

OSIJEK - ISTRA 1961 0:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 1.500

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelac: 0:1 Radonjić (40)

Žuti kartoni: Šorša, Vitaić, Mišić, Škorić (Osijek) Vučko, Lovrić, Blagojević, Pavlović (Istra 1961)

OSIJEK: Mikulić - Babić, Bralić, Jonjić, Matas - Vitaić (46 Ugarković), Škorić, Šorša, Mišić - Barišić (69 Lulić), Dugandžić (88 Mandić)

ISTRA 1961: Lovrić - Woon, Vučko, Budicin, Pavlović - Obšivač, Blagojević, Havojić - Jo (46 Batarelo), Yoon (67 Pilipović) - Radonjić (83 Hajder)

Jubilarnu desetu pobjedu ostvarili su izabranici Igora Pamića u susretu dvadeset četvrtog prvenstvenog kola. Uzalud Osijeku sve prilike iz prvog poluvremena u kojem je imao terensku inicijativu i prevlast u sredini terena, kada je Istra iz praktički jedine ozbiljne situacije pred vratima Mikulića povela. Igrala se četrdeseta minuta susreta kada je Havojić ubacio loptu pred Osijekov gol s desne strane, Yoon je spustio glavom, a strijelac je Radonjić - 0:1. Robusni napadač njemačkog podrijetla leđima je bio okrenut od gola, okrenuo se i efektno pogodio ostavivši domaćeg vratar bez šansi.

Osijek je počeo žustro, pa su momci u bijelom već u prvih dvadeset minuta pokazali da će biti nezgodan protivnik jednoj od najboljih momčadi na gostovanjima ove sezone. Najveća prijetnja Istranima bio je Mile Škorić, središnji vezni Osijeka koji je s dva udarca (7, 17) nagovijestio da će Lovrić biti na streljani. Opasni su domaći bili još u čak četiri navrata do pulskog pogotka. U 31. minuti Mišićev udarac brani Lovrić, igrač utakmice. Vratar Istre iskazao se kod dva nova udarca Škorića (35, 37). Posebno je atraktivna obrana u 37. minuti kada Mišić petom upošljava Škorića, a u duelu jedan na jedan Lovrić izlazi kao pobjednik i odbija loptu u korner. Pogodak za Istru stigao je u prvaom trenutku, a u nastavku susreta broj prilika se smanjio.

Voda na mlin Istri išla je cijelim tokom drugog poluvremena, a Osiječani uz 64 posto imanja lopte u nogama nisu uspjeli značajnije zaprijetiti gostima.

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.