MAXtv PRVA LIGA

Istra slavila u Osijeku golom Radonjića

Subota, 01. ožujka 2014. 17:20 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Osijek - Istra 1961 0:1

 

 

 


MAXtv Prva liga - 24. kolo

OSIJEK - ISTRA 1961 0:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 1.500

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelac: 0:1 Radonjić (40)

Žuti kartoni: Šorša, Vitaić, Mišić, Škorić (Osijek) Vučko, Lovrić, Blagojević, Pavlović (Istra 1961)

OSIJEK: Mikulić - Babić, Bralić, Jonjić, Matas - Vitaić (46 Ugarković), Škorić, Šorša, Mišić - Barišić (69 Lulić), Dugandžić (88 Mandić)

ISTRA 1961: Lovrić - Woon, Vučko, Budicin, Pavlović - Obšivač, Blagojević, Havojić - Jo (46 Batarelo), Yoon (67 Pilipović) - Radonjić (83 Hajder)

Jubilarnu desetu pobjedu ostvarili su izabranici Igora Pamića u susretu dvadeset četvrtog prvenstvenog kola. Uzalud Osijeku sve prilike iz prvog poluvremena u kojem je imao terensku inicijativu i prevlast u sredini terena, kada je Istra iz praktički jedine ozbiljne situacije pred vratima Mikulića povela. Igrala se četrdeseta minuta susreta kada je Havojić ubacio loptu pred Osijekov gol s desne strane, Yoon je spustio glavom, a strijelac je Radonjić - 0:1. Robusni napadač njemačkog podrijetla leđima je bio okrenut od gola, okrenuo se i efektno pogodio ostavivši domaćeg vratar bez šansi.

Osijek je počeo žustro, pa su momci u bijelom već u prvih dvadeset minuta pokazali da će biti nezgodan protivnik jednoj od najboljih momčadi na gostovanjima ove sezone. Najveća prijetnja Istranima bio je Mile Škorić, središnji vezni Osijeka koji je s dva udarca (7, 17) nagovijestio da će Lovrić biti na streljani. Opasni su domaći bili još u čak četiri navrata do pulskog pogotka. U 31. minuti Mišićev udarac brani Lovrić, igrač utakmice. Vratar Istre iskazao se kod dva nova udarca Škorića (35, 37). Posebno je atraktivna obrana u 37. minuti kada Mišić petom upošljava Škorića, a u duelu jedan na jedan Lovrić izlazi kao pobjednik i odbija loptu u korner. Pogodak za Istru stigao je u prvaom trenutku, a u nastavku susreta broj prilika se smanjio.

Voda na mlin Istri išla je cijelim tokom drugog poluvremena, a Osiječani uz 64 posto imanja lopte u nogama nisu uspjeli značajnije zaprijetiti gostima.

 

 

 

Standings provided by Sofascore