MAXtv Prva liga: Hajduku samo bod protiv Slaven Belupa, Bili nadoknadili dva gola zaostatka

Nedjelja, 02. kolovoza 2015. 21:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Susret 4. kola: Hajduk - Slaven Belupo 2:2. Svoju nadmoć u nastavku Hajduk je materijalizirao u 70. minuti kada je Goran Milović pogodio za konačan rezultat i ostavio bod na Poljudu

MAXtv Prva liga - 4. kolo

Hajduk - Slaven Belupo 2:2

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 9000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7

Strijelci: 0:1 Crepulja (19) 0:2 Ozobić (25.) 1:2 Maloku (58) 2:2 Milović (70)

Žuti kartoni: Pejić, Roguljić, Milović (Hajduk), Potokar, Crepulja (Slaven Belupo)

HAJDUK: Kalinić 5.5, Tudor 6.5, Bilji 5.5, Milović 6, Pejić 5.5, Jefferson 5 (46 Maloku 7), Caktaš 5.5, Sušić 5.5 (71 Ohandza -), Vlašić 6.5, Roguljić 5.5, Kiš 5 (81 Maglica -)

SLAVEN BELUPO: Rozman 6, Purić 6, Potokar 6, Mikulić 6, Delić 6, Brlek 6.5 (66 Štiglec -), Crepulja 7, Paracki 6, Jambor 6, Ozobić 7 (62 Savić -), Ejupi 6.5 (73 Marciuš -)

U povijesti prve HNL Hajduk nikada nije bio posljednji na prvenstvenoj tablici, istina Zagreb i Slaven Belupo imali su isti broj osvojenih bodova, ali i bolju gol razliku. Tako je sraz bijelih i farmaceuta bio ustvari derbi začelja nakon tri odigrana kola. U odnosu na momčad koja je u četvrtak izborila vrijednu pobjedu protiv Stromsgodseta u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige, trener Burić na klupi je ostavio strijelca prvog zgoditka Andriju Balića, te kamerunskog napadača Francka Ohandzu.

U četvrtoj minuti gosti su zaprijetili preko Jambora koji je sa ruba kaznenog prostora uputio udarac, no bio je neprecizan. Gosti su se organizirano branili, a onda u 19. minuti stigli do vodstva. Jefferson je pogriješio, Crepulja je odigrao dupli pas sa Ejupijem i matirao Kalinića. U 25. minuti Jefferson je neometan dodao loptu Ozobiću koji je bio brži od Milovića i matirao Kalinića.

Na poluvremenu umjesto Jeffersona u igru je ušao Maloku koji se iskupio eurogolom. Bilji je sa lijeve strane odigrao dugu loptu, Delić je pogriješio, Maloku je sjajno lobom prebacio Rozmana sa 13 metara. Svoju nadmoć u nastavku Hajduk je materijalizirao u 70. minuti. Tudor se ubacio u desnoj strani i servirao loptu Miloviću koji sa desetak metara pogađa lijevi donji kut Rozmanovih vratiju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.