MAXtv PRVA LIGA

Hajduk se ponovo vratio iz ponora

Nedjelja, 03. studenog 2013. 17:06 Napisao/la  SC

Utakmica 15. kola: Slaven Belupo - Hajduk 3:3. Barišić u 91. izjednačio

MAXtv Prva liga – 15. kolo

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 3:3

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 3.500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Pašalić (34), 1:1 Matoš (45), 2:1 Brlek (48), 3:1 Edson (66), 2:3 Sušić (76), 3:1 Bašić (90+1)

Žuti kartoni: Fuštar, Rak, Ozobić (S. Belupo), Pašalić, Koaussi (Hajduk)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Fuštar, Bagarić, Grgić, Edson, Crepulja, Brlek, Ćanađija, Delić (7 Matoš), Rak (71 Vugrinec), Ozobić (86 Purić)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Šušić, Pašalić (73 Bradarić), Andrijašević, Iluridze (24 Bašić), Koaussi, Kiš

U 91. minuti Edson je promašio visoko ubačenu loptu na kazneni prostor, 17-godišnji Barišić podmetnuo nogu i sa 6 metara loptu poslao u mrežu pokraj Rodića – 3:3. Barišićevim pogotkom Hajduk je osvojio bod na kraju poluvremena tijekom kojega je živio na ivici težeg poraza.

Od 66. minute domaći su vodili 3:1 i otada je bezmalo svaka kontra izgledala kao šansa za pogodak. Hajduk je krenuo otvoreno, širom otvorivši prilaze vratima. Međutim, u igri domaćina izostao je zadnji pas i realizacija.

Najveću priliku za povećanje vodstva propustio je Vugrinec u 82. minuti, kada je na lijevoj strani majstorski prošao Jozinovića, iskosa izašao pred Kalinića i onda nedovoljno potkopao loptu da bi prebacio zaleglog splitskog vratara.

U prvom dijelu igrača se čvrsta utakmica u kojoj su igrači Slavena Belupa dobro parirali standardno visokoj Hajdukovoj dozi agresivnosti. Imao je tijekom prvoga dijela Hajduk laganu prevagu, često je s više igrača ulazio u završnicu, ali bez konkretnog učinka do 34. minute.

U 34. minuti Vršajević je ubacio s desnog boka, kiš prekočio preko lopti o otvorio prostor za otvoreni udarac Pašaliću, koji iz prve s 10 metara efektno šalje loptu u gornji lijevi Rodićev kut – 0:1.

Odnosi se nisu promijenili nakon vodećeg pogotka gostiju, domaćini su ostali u gustom bloku na svojoj polovici i čekali svoju šansu. Dočekali su je netom prije odmora.

U 45. minuti Rak se probio desnim bokom, vratio prizemno Ćanađiji na 6 metara od Kalinića. Ćanađijin udarac Kalinić brani, ali se na gol-crti pojavio Matoš, koji je loptu gurnuo preko crte – 1:1. Ostaje dvojbeno koliko je Matoševa pozicija utjecala na igru u trenutku Ćanađijina udarca.

Drugi dio počeo je kao naručen za domaćina. U 48. minuti čak petorica igrača domaćih ušli su u završnicu kontre na kraju koje je Brlek prizemnim udarcem ispod Pašalića i nespremnog Kalinića progurao loptu u mrežu – 2:1.

Otvorio se Hajduk otvorilo se i Belupu. U 66. minuti nakon ubačaj iz kuta Edson je glavom u laganom luku poslao loptu u mrežu pokraj Kalinića, koji je zakasnio u reakciji – 3:1.

U 75. minuti Crepulja je pogriješio, gosti su presjekli pogrešno dodavanje, Koaussi je krenuo sam prema Rodiću, koji u padu otklanja do tada najveću opasnost u drugom dijelu. Minutu kasnije Hajduk je smanjio vodstvo.

Sušić je u 76. minuti izašao na 16 metara, udario po lopti koja je okrznula Bagarića, promijenila smjer putanje i prevarila Rodića - 2:3.

Nakon toga počelo se igrati spuštenih gardova, zanimljivo i uzbudljivo za gledatelje. Hajduk je zaslužio bod, jer je nadoknadio dva pogotka zaostatka u utakmici koja je izgledala izgubljeno.

Fotogalerija Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.