MAXtv PRVA LIGA

Hajduk se ponovo vratio iz ponora

Nedjelja, 03. studenog 2013. 17:06 Napisao/la  SC

Utakmica 15. kola: Slaven Belupo - Hajduk 3:3. Barišić u 91. izjednačio

MAXtv Prva liga – 15. kolo

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 3:3

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 3.500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Pašalić (34), 1:1 Matoš (45), 2:1 Brlek (48), 3:1 Edson (66), 2:3 Sušić (76), 3:1 Bašić (90+1)

Žuti kartoni: Fuštar, Rak, Ozobić (S. Belupo), Pašalić, Koaussi (Hajduk)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Fuštar, Bagarić, Grgić, Edson, Crepulja, Brlek, Ćanađija, Delić (7 Matoš), Rak (71 Vugrinec), Ozobić (86 Purić)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Šušić, Pašalić (73 Bradarić), Andrijašević, Iluridze (24 Bašić), Koaussi, Kiš

U 91. minuti Edson je promašio visoko ubačenu loptu na kazneni prostor, 17-godišnji Barišić podmetnuo nogu i sa 6 metara loptu poslao u mrežu pokraj Rodića – 3:3. Barišićevim pogotkom Hajduk je osvojio bod na kraju poluvremena tijekom kojega je živio na ivici težeg poraza.

Od 66. minute domaći su vodili 3:1 i otada je bezmalo svaka kontra izgledala kao šansa za pogodak. Hajduk je krenuo otvoreno, širom otvorivši prilaze vratima. Međutim, u igri domaćina izostao je zadnji pas i realizacija.

Najveću priliku za povećanje vodstva propustio je Vugrinec u 82. minuti, kada je na lijevoj strani majstorski prošao Jozinovića, iskosa izašao pred Kalinića i onda nedovoljno potkopao loptu da bi prebacio zaleglog splitskog vratara.

U prvom dijelu igrača se čvrsta utakmica u kojoj su igrači Slavena Belupa dobro parirali standardno visokoj Hajdukovoj dozi agresivnosti. Imao je tijekom prvoga dijela Hajduk laganu prevagu, često je s više igrača ulazio u završnicu, ali bez konkretnog učinka do 34. minute.

U 34. minuti Vršajević je ubacio s desnog boka, kiš prekočio preko lopti o otvorio prostor za otvoreni udarac Pašaliću, koji iz prve s 10 metara efektno šalje loptu u gornji lijevi Rodićev kut – 0:1.

Odnosi se nisu promijenili nakon vodećeg pogotka gostiju, domaćini su ostali u gustom bloku na svojoj polovici i čekali svoju šansu. Dočekali su je netom prije odmora.

U 45. minuti Rak se probio desnim bokom, vratio prizemno Ćanađiji na 6 metara od Kalinića. Ćanađijin udarac Kalinić brani, ali se na gol-crti pojavio Matoš, koji je loptu gurnuo preko crte – 1:1. Ostaje dvojbeno koliko je Matoševa pozicija utjecala na igru u trenutku Ćanađijina udarca.

Drugi dio počeo je kao naručen za domaćina. U 48. minuti čak petorica igrača domaćih ušli su u završnicu kontre na kraju koje je Brlek prizemnim udarcem ispod Pašalića i nespremnog Kalinića progurao loptu u mrežu – 2:1.

Otvorio se Hajduk otvorilo se i Belupu. U 66. minuti nakon ubačaj iz kuta Edson je glavom u laganom luku poslao loptu u mrežu pokraj Kalinića, koji je zakasnio u reakciji – 3:1.

U 75. minuti Crepulja je pogriješio, gosti su presjekli pogrešno dodavanje, Koaussi je krenuo sam prema Rodiću, koji u padu otklanja do tada najveću opasnost u drugom dijelu. Minutu kasnije Hajduk je smanjio vodstvo.

Sušić je u 76. minuti izašao na 16 metara, udario po lopti koja je okrznula Bagarića, promijenila smjer putanje i prevarila Rodića - 2:3.

Nakon toga počelo se igrati spuštenih gardova, zanimljivo i uzbudljivo za gledatelje. Hajduk je zaslužio bod, jer je nadoknadio dva pogotka zaostatka u utakmici koja je izgledala izgubljeno.

Fotogalerija Pixsell

Standings provided by Sofascore