MAXtv Prva liga: Hajduk propustio priliku prestići Dinamo, Osijek osvojio bod na Poljudu

Nedjelja, 24. studenog 2013. 21:03 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Hajduk - Osijek 1:1. Unatoč velikoj prednosti u posjedu lopte, nogometaši Hajduka većim dijelom utakmice nisu znali što bi s loptom

MAXtv Prva liga – 17. kolo

HAJDUK – OSIJEK 1:1

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Vršajević (23), 1:1 j. Barišić (31)

HAJDUK: Kalinić, Nižić (od 83. Kiš), Maloča, Milović, Vršajević, Jozinović, Sušić, Anđelković (od 46. Bradarić), Pašalić, Kouassi, Maglica (od 46. Iluridze)

 OSIJEK: Mikulić, Pavić, Bralić, Lukić, J.Barišić (od 89. Grgić), F. Vitaić, Novaković, B.Barišić (od 83. Aleksić), Šorša, Ugarković, Ljubojević(od 61. M. Dugandžić)

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli prestići Dinamo nakon utakmice 17. kola u kojoj su Osječani osvojili bod na Poljudu. Prema prikazanom u drugom dijelu utakmice, nogometaši hajduka nemaju za čime žaliti. Unatoč velikoj prednosti u posjedu lopte (72/28 posto), nogometaši Hajduka većim dijelom utakmice nisu znali što bi s loptom.

Prvo je poluvrijeme bilo puno sadržajnije budući da je Osijek igrao nešto otvorenije. Odmah su domaćini pritisnuli i ubrzo poveli.

U 23. minuti Vršajević je na desnoj strani kaznenog prostora ispratio dubinsko ubacivanje i efektnim udarcem iz prve loptu poslao u suprotni kut – 1:0.

Za manje od deset minuta Osječani su se vratili u utakmicu. U 31. minuti Šorša je ubacio slijeva, lopta je stigla do zaboravljenoga Josipa Barišića, koji je slabim udarcem uputio loptu ispod nespretnog Kalinića – 1:1

Imao je u prvom dijelu Hajduk dosta prilika od kojih najbolju nije iskoristio Maglica, koji je u 25. minuti sam izašao pred Mikulića. Vratar Osijeka pravodobno je ušao u udarac.

Mogli su Osječani kazniti domaće promašaje u 35. minuti,  kada je Borna Barišić glavom loptu skrenuo prema kutu, ali je Kalinić bio pravodoban.

U drugom dijelu Osječani su se povukli, utakmica je izgubila draž. Hajduk je jalovo pritiskao i nije stvorio ni jednu izglednu priliku

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.