MAXtv Prva liga: Hajduk propustio priliku prestići Dinamo, Osijek osvojio bod na Poljudu

Nedjelja, 24. studenog 2013. 21:03 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Hajduk - Osijek 1:1. Unatoč velikoj prednosti u posjedu lopte, nogometaši Hajduka većim dijelom utakmice nisu znali što bi s loptom

MAXtv Prva liga – 17. kolo

HAJDUK – OSIJEK 1:1

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Vršajević (23), 1:1 j. Barišić (31)

HAJDUK: Kalinić, Nižić (od 83. Kiš), Maloča, Milović, Vršajević, Jozinović, Sušić, Anđelković (od 46. Bradarić), Pašalić, Kouassi, Maglica (od 46. Iluridze)

 OSIJEK: Mikulić, Pavić, Bralić, Lukić, J.Barišić (od 89. Grgić), F. Vitaić, Novaković, B.Barišić (od 83. Aleksić), Šorša, Ugarković, Ljubojević(od 61. M. Dugandžić)

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli prestići Dinamo nakon utakmice 17. kola u kojoj su Osječani osvojili bod na Poljudu. Prema prikazanom u drugom dijelu utakmice, nogometaši hajduka nemaju za čime žaliti. Unatoč velikoj prednosti u posjedu lopte (72/28 posto), nogometaši Hajduka većim dijelom utakmice nisu znali što bi s loptom.

Prvo je poluvrijeme bilo puno sadržajnije budući da je Osijek igrao nešto otvorenije. Odmah su domaćini pritisnuli i ubrzo poveli.

U 23. minuti Vršajević je na desnoj strani kaznenog prostora ispratio dubinsko ubacivanje i efektnim udarcem iz prve loptu poslao u suprotni kut – 1:0.

Za manje od deset minuta Osječani su se vratili u utakmicu. U 31. minuti Šorša je ubacio slijeva, lopta je stigla do zaboravljenoga Josipa Barišića, koji je slabim udarcem uputio loptu ispod nespretnog Kalinića – 1:1

Imao je u prvom dijelu Hajduk dosta prilika od kojih najbolju nije iskoristio Maglica, koji je u 25. minuti sam izašao pred Mikulića. Vratar Osijeka pravodobno je ušao u udarac.

Mogli su Osječani kazniti domaće promašaje u 35. minuti,  kada je Borna Barišić glavom loptu skrenuo prema kutu, ali je Kalinić bio pravodoban.

U drugom dijelu Osječani su se povukli, utakmica je izgubila draž. Hajduk je jalovo pritiskao i nije stvorio ni jednu izglednu priliku

Standings provided by Sofascore