MAXtv PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Lokomotivu u Maksimiru

Srijeda, 28. kolovoza 2013. 19:56 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Lokomotiva - Hajduk 1:3. Elvir Maloku debitirao

MAXtv Prva liga – 5. kolo

LOKOMOTIVA – HAJDUK 1:3

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1000

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Andrijašević (23-11m), 0:2 Maglica (45), 1:2 Mišić (58), 1:3 Andrijašević (68)

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Bručić, Chago, Trebotić (56 Pajač), Mrzljak (46 Lendrić), Mišić, Šitum (46 Šovšić), Pjaca

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović, Anđelković (46 Bradarić), Sušić, Andrijašević (73 Pašalić), Bencun, Mujan, Maglica (84 Maloku)

 

Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu u zaostaloj utakmici 5. kola, na natopljenom maksimirskom travnjaku Hajduk je vrlo autoritativno došao do nove pobjede. Iznenadili su nogometaši Hajduka u prvom dijelu Lokomotivu pristupom bez kalkulacija, gosti su se postavili vrlo čvrsto i odlučno. U otvorenoj igri šansi je na objema stranama, Hajduk je prije svega bio konkretniji.

U 23. minuti Mesarićevo potezanje u duelu s Maglicom sudac Matoc procijenio je prekršajem za kazneni udarac. Andrijeđavić je sigurno izveo udarac s bijele točke – 0:1.

U 45. minuti Mujani Maglica odigrali nsu dupli pas na vehu kaznenog prostora s lijeve strane. Maglica je iskosa ušao prema Kaliniću i plasiranim udarcem poslao loptu u mrežu uz daljnju vratnicu – 0:2.

U drugom dijelu trener Tomislav Ivković odmah je na teren poslao dvojcu novih igrača, nakon desetak minuta ušao je i treći. Promijenio se odnos snaga na terenu, Hajduk je počeo čuvati stečeno vodstvo.

U 58. minuti Šovšić je ubacio slijeva, a slobodni Mišić udarcem iz prve skrenuo loptu s 15 metara. Lopta je prošla ispod Kalinića i završila u mreži – 1:2. Lokomotiva je stigla nadomak preokreta.

U idućih desetak minuta utakmica se lomila i prelomila na stranu gostiju. U 68. minuti Vršajević je ubacio s desnog boka, Andrijašević izmaknuo pažnji domaćih stopera i snažnim udarcem glavom zakucao loptu u gornji lijevi kut nemoćnog Picaka – 1:3

Do kraja utakmice Lokomotiva je bezuspješno pokušavala vratiti se u utakmicu, a najbolju je priliku propustila u 79. minuti kada je kapetan Hajduka Maloča uklizao ispred Kalinića i pogodio gredu.

U 84. minuti za Hajduk je debitirao mladi Maloku, donedavni igrač Rijeke. U 87. minuti Maloku je prošao kroz obranu Lokomotive kao da je na riječkom Korzu, ali nije bio precizan kada je izašao ispred Picaka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.