MAXtv PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Lokomotivu u Maksimiru

Srijeda, 28. kolovoza 2013. 19:56 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Lokomotiva - Hajduk 1:3. Elvir Maloku debitirao

MAXtv Prva liga – 5. kolo

LOKOMOTIVA – HAJDUK 1:3

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1000

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 Andrijašević (23-11m), 0:2 Maglica (45), 1:2 Mišić (58), 1:3 Andrijašević (68)

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Bručić, Chago, Trebotić (56 Pajač), Mrzljak (46 Lendrić), Mišić, Šitum (46 Šovšić), Pjaca

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović, Anđelković (46 Bradarić), Sušić, Andrijašević (73 Pašalić), Bencun, Mujan, Maglica (84 Maloku)

 

Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu u zaostaloj utakmici 5. kola, na natopljenom maksimirskom travnjaku Hajduk je vrlo autoritativno došao do nove pobjede. Iznenadili su nogometaši Hajduka u prvom dijelu Lokomotivu pristupom bez kalkulacija, gosti su se postavili vrlo čvrsto i odlučno. U otvorenoj igri šansi je na objema stranama, Hajduk je prije svega bio konkretniji.

U 23. minuti Mesarićevo potezanje u duelu s Maglicom sudac Matoc procijenio je prekršajem za kazneni udarac. Andrijeđavić je sigurno izveo udarac s bijele točke – 0:1.

U 45. minuti Mujani Maglica odigrali nsu dupli pas na vehu kaznenog prostora s lijeve strane. Maglica je iskosa ušao prema Kaliniću i plasiranim udarcem poslao loptu u mrežu uz daljnju vratnicu – 0:2.

U drugom dijelu trener Tomislav Ivković odmah je na teren poslao dvojcu novih igrača, nakon desetak minuta ušao je i treći. Promijenio se odnos snaga na terenu, Hajduk je počeo čuvati stečeno vodstvo.

U 58. minuti Šovšić je ubacio slijeva, a slobodni Mišić udarcem iz prve skrenuo loptu s 15 metara. Lopta je prošla ispod Kalinića i završila u mreži – 1:2. Lokomotiva je stigla nadomak preokreta.

U idućih desetak minuta utakmica se lomila i prelomila na stranu gostiju. U 68. minuti Vršajević je ubacio s desnog boka, Andrijašević izmaknuo pažnji domaćih stopera i snažnim udarcem glavom zakucao loptu u gornji lijevi kut nemoćnog Picaka – 1:3

Do kraja utakmice Lokomotiva je bezuspješno pokušavala vratiti se u utakmicu, a najbolju je priliku propustila u 79. minuti kada je kapetan Hajduka Maloča uklizao ispred Kalinića i pogodio gredu.

U 84. minuti za Hajduk je debitirao mladi Maloku, donedavni igrač Rijeke. U 87. minuti Maloku je prošao kroz obranu Lokomotive kao da je na riječkom Korzu, ali nije bio precizan kada je izašao ispred Picaka.

Standings provided by Sofascore