MAXtv PRVA LIGA

Hajduk i Split prikazali slab nogomet u gradskom derbiju

Subota, 05. listopada 2013. 20:50 Napisao/la  SC

Utakmica 12. kola: Hajduk - Split 0:0. Osnovna namjera trenera Splita Stanka Mršića bila je destrukcija

MAXtv Prva liga – 12. kolo

HAJDUK – SPLIT 0:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Žuti kartoni: Maloča, Maglica (Hajduk), Glumac, Vojnović, Erceg (Split)

HAJDUK: Kalinić, Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković (46 Sušić), Bukva, Pašalić, Koaussi, Iluridze (72 Andrijašević), Maglica (80 Kiš)

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac (46 Radeljić), Glumac, Glavina, Dujmović, Rugašević, Vojnović (69 Pehar), Radotić, Roce (61 Roce), Belle

Nogometaši Splita osvojili su bod u gradskom derbiju odigranom na Poljudu. Hajduk nije uspio svladati momčad Splita, koja je igrala u zatvorenijoj varijanti sa samo jednom špicom (Belle). Osnovna namjera trenera Splita Stanka Mršića bila je destrukcija, gusti raspored iskusnih igrača u središnjici nije dozvolio mladosti Hajduka da se razigra. Ziheraški pristup Splita najveći je razlog što se u gradskom derbiju igrao slab nogomet.

Utakmica nije bila lijepa za gledanje, Split je zasluženo osvojio bod i još jednom pokazao da ima puno veću kvalitetu nego bodova. Momčad Splita posebno je bila opasna u nekoliko kontranapada tijekom prvog poluvremena, Hajduk je kroz veći posjed lopte ostavio bolji dojam u drugom dijelu.

Utakmica je mogla drugačije završiti, nekoliko šansi propustile su obje momčadi iako je neodlučen rezultat pravičan s obzirom što su momčadi prikazale. U ovom trenutku bod više vrijedi Splitu nakon domaćeg poraza od Istre nego Hajduku, koji nedjeljni derbi između Dinama i Rijeke neće dočekati osamljen na vrhu ljestvice.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.