MAXtv PRVA LIGA

Hajduk i Split prikazali slab nogomet u gradskom derbiju

Subota, 05. listopada 2013. 20:50 Napisao/la  SC

Utakmica 12. kola: Hajduk - Split 0:0. Osnovna namjera trenera Splita Stanka Mršića bila je destrukcija

MAXtv Prva liga – 12. kolo

HAJDUK – SPLIT 0:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Žuti kartoni: Maloča, Maglica (Hajduk), Glumac, Vojnović, Erceg (Split)

HAJDUK: Kalinić, Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković (46 Sušić), Bukva, Pašalić, Koaussi, Iluridze (72 Andrijašević), Maglica (80 Kiš)

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac (46 Radeljić), Glumac, Glavina, Dujmović, Rugašević, Vojnović (69 Pehar), Radotić, Roce (61 Roce), Belle

Nogometaši Splita osvojili su bod u gradskom derbiju odigranom na Poljudu. Hajduk nije uspio svladati momčad Splita, koja je igrala u zatvorenijoj varijanti sa samo jednom špicom (Belle). Osnovna namjera trenera Splita Stanka Mršića bila je destrukcija, gusti raspored iskusnih igrača u središnjici nije dozvolio mladosti Hajduka da se razigra. Ziheraški pristup Splita najveći je razlog što se u gradskom derbiju igrao slab nogomet.

Utakmica nije bila lijepa za gledanje, Split je zasluženo osvojio bod i još jednom pokazao da ima puno veću kvalitetu nego bodova. Momčad Splita posebno je bila opasna u nekoliko kontranapada tijekom prvog poluvremena, Hajduk je kroz veći posjed lopte ostavio bolji dojam u drugom dijelu.

Utakmica je mogla drugačije završiti, nekoliko šansi propustile su obje momčadi iako je neodlučen rezultat pravičan s obzirom što su momčadi prikazale. U ovom trenutku bod više vrijedi Splitu nakon domaćeg poraza od Istre nego Hajduku, koji nedjeljni derbi između Dinama i Rijeke neće dočekati osamljen na vrhu ljestvice.

 

Standings provided by Sofascore