MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio, Mamića čuvali specijalci

Subota, 22. ožujka 2014. 16:43 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Hajduk - Dinamo 0:2. U jednom trenutku Mamić je "poludio" u svečanoj loži

MAXtv Prva liga, 27. kolo

HAJDUK - DINAMO 0:2

Stadion Poljud. Gledatelja: 25.000. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek).

Strijelci: 0:1 Čop (24'-11m), 0:2 Halilović (90').

Žuti kartoni: Maglica, Milović, Pašalić, Maloča (Hajduk), Antolić, Šimunović, Ademi (Dinamo).

HAJDUK: Stipica, Milić, Milović, Vršajević (od 59' Bencun), Anđelković (od 46' Abdukholikov), Pašalić, Maglica, Andrijašević, Maloča, Susic (od 75' Iluridze), Kouassi.

DINAMO: Ježina, Pinto,  Šimunić, Šimunović, Ademi (od 80' Leko), Antolić, Fernandes (od 74' Cleyton), Pivarić, Soudani (od 90' Halilović) Brozović, Čop.

Nogometaši Dinama pobijedili su Hajduk 2:0 i tako napravili novi veliki korak prema naslovu prvaka. Igrala se četvrta minuta nadoknade kada su svi igrači Hajduka, uključujući vratara Stipicu, krenuli u kazneni prostor Dinama na posljednji korner na utakmici. Dinamo je nakon kornera stigao do lopte, odigrao brzu kontru i Halilović je poslao loptu u praznu mrežu - 0:2.

Igrala se 23. minuta. Hajdukovi nogometaši neoprezno su izgubili loptu pred svojim vratima, u nastavku akcije Soudanijev pokušaj rukom je blokirao Milović i Ljubičić je pokazao na bijelu točku. Duje Čop bio je siguran - 0:1. Dinamo je na otvaranju imao blagu inicijativu, a igru nogometaša Hajduka obilježio je niz izgubljenih lopti i duela u veznom redu i obrani. Nakon još jedne loše reakcije domaćih nogometaša, Fernandes se sjurio u kazneni prostor, ali Vršajević je uspio blokirati pokušaj.

Na otvaranju drugog dijela Antolić (49') i Ademi (53') bili su neprecizni izdaleka, a nakon kornera Abduholikov je imao odličnu priliku, ali njegov pokušaj išao je ravno u vratara Ježinu.

Dinamo je u 54. minuti mogao do drugog pogotka. Hajdukova obrana izgubila je opet loptu, Soudani je proigrao Fernandesa, ali Stipica je istrčao i obranio pokušaj. Petnaest minuta kasnije Čop je pokušao iz slobodnog udarca s 18 metara, ali Stipica je bio na mjestu.

Nakon prekršaja Maloče na Fernandesu na sredini igrališta kojeg nije dosudio Ljubičić, Zdravko Mamić je "poludio" u svečanoj loži. Navijači su skočili i htijeli se obračunati s njime, a Mamić ih je dodatno isprovocirao stisnuvši obje šake. U tom trenutku stigli su i specijalci koji su ostatak utakmice čuvali Mamića. Nakon gola Halilovića Zdravko Mamić je krenuo prema svlačionici, te je došlo do naguravanja s Ivom Begom, legendarnim nogometašem Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.