MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio, Mamića čuvali specijalci

Subota, 22. ožujka 2014. 16:43 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Hajduk - Dinamo 0:2. U jednom trenutku Mamić je "poludio" u svečanoj loži

MAXtv Prva liga, 27. kolo

HAJDUK - DINAMO 0:2

Stadion Poljud. Gledatelja: 25.000. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek).

Strijelci: 0:1 Čop (24'-11m), 0:2 Halilović (90').

Žuti kartoni: Maglica, Milović, Pašalić, Maloča (Hajduk), Antolić, Šimunović, Ademi (Dinamo).

HAJDUK: Stipica, Milić, Milović, Vršajević (od 59' Bencun), Anđelković (od 46' Abdukholikov), Pašalić, Maglica, Andrijašević, Maloča, Susic (od 75' Iluridze), Kouassi.

DINAMO: Ježina, Pinto,  Šimunić, Šimunović, Ademi (od 80' Leko), Antolić, Fernandes (od 74' Cleyton), Pivarić, Soudani (od 90' Halilović) Brozović, Čop.

Nogometaši Dinama pobijedili su Hajduk 2:0 i tako napravili novi veliki korak prema naslovu prvaka. Igrala se četvrta minuta nadoknade kada su svi igrači Hajduka, uključujući vratara Stipicu, krenuli u kazneni prostor Dinama na posljednji korner na utakmici. Dinamo je nakon kornera stigao do lopte, odigrao brzu kontru i Halilović je poslao loptu u praznu mrežu - 0:2.

Igrala se 23. minuta. Hajdukovi nogometaši neoprezno su izgubili loptu pred svojim vratima, u nastavku akcije Soudanijev pokušaj rukom je blokirao Milović i Ljubičić je pokazao na bijelu točku. Duje Čop bio je siguran - 0:1. Dinamo je na otvaranju imao blagu inicijativu, a igru nogometaša Hajduka obilježio je niz izgubljenih lopti i duela u veznom redu i obrani. Nakon još jedne loše reakcije domaćih nogometaša, Fernandes se sjurio u kazneni prostor, ali Vršajević je uspio blokirati pokušaj.

Na otvaranju drugog dijela Antolić (49') i Ademi (53') bili su neprecizni izdaleka, a nakon kornera Abduholikov je imao odličnu priliku, ali njegov pokušaj išao je ravno u vratara Ježinu.

Dinamo je u 54. minuti mogao do drugog pogotka. Hajdukova obrana izgubila je opet loptu, Soudani je proigrao Fernandesa, ali Stipica je istrčao i obranio pokušaj. Petnaest minuta kasnije Čop je pokušao iz slobodnog udarca s 18 metara, ali Stipica je bio na mjestu.

Nakon prekršaja Maloče na Fernandesu na sredini igrališta kojeg nije dosudio Ljubičić, Zdravko Mamić je "poludio" u svečanoj loži. Navijači su skočili i htijeli se obračunati s njime, a Mamić ih je dodatno isprovocirao stisnuvši obje šake. U tom trenutku stigli su i specijalci koji su ostatak utakmice čuvali Mamića. Nakon gola Halilovića Zdravko Mamić je krenuo prema svlačionici, te je došlo do naguravanja s Ivom Begom, legendarnim nogometašem Hajduka.

Standings provided by Sofascore