MAXtv Prva liga: Dinamo na Maksimiru uvjerljiv protiv Intera, Split bolji od Osijeka

Subota, 25. srpnja 2015. 21:24 Napisao/la  SC

Susreti 3. kola: Dinamo - Inter 5:1, Split - Osijek 2:1

MAXtv Prva liga - 3. kolo

DINAMO - INTER 5:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.000

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 1:0 Hodžić (8) 2:0 Fernandes (39-11m) 2:1 Nestorovski (50) 3:1 Fernandes (56) 4:1 Hodžić (58) 5:1 Hodžić (61)

Žuti kartoni: Musa (Dinamo), Šoljić, Komorski, Nestorovski (Inter)

Crveni karton: Komorski (39 - drugi žuti)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali (59 Antolić), Benković, Musa - Gonçalo, Rog (64 Gojak) - Pjaca (46 Husejinović), Ćorić, Fernandes - Hodžić
 
INTER: Posavec - Hanžek, Ćosić, Komorski, Čeliković - Šoljić, Jefthon - Ottochian (86 Čavar), Blažević (61 Miletić), Glavina (68 Bočkaj) - Nestorovski

Nikakvih problema nogometaši Dinama nisu imali u susretu trećeg ovosezonskog kola MAXtv Prve lige. Gost iz predgrađa nastradao je s 5:1, a heroj dana u Zagrebu zove se Armin Hodžić. Zabio je mladi Dinamov napadač hat-trick u prvoj pobjedi svoga kluba ove sezone i nagovjestio da bi mogao biti otkriće ove sezone za momčad iz Maksimira.

Samo osam minuta trebalo je domaćima da povedu u utakmici protiv inferiornog Intera. Na asistenciju Roga prekrasnim je škaricama gol zabio upravo Hodžić, no bio je to samo početak njegove večeri koju je garnirao s još dva pogotka u nastavku utakmice. Dinamo je udvostručio vodstvo iz dvojbenog kaznenog udarca. Komorski je srušio Hodžića u kaznenom prostoru, a siguran realizator za 2:0 bio je Fernandes.

Nakon četiri minute u nastavku Inter je smanjio zaostatak i barem zakratko održao neizvjesnost utakmice. Nestorovski je zabio pogodak poslje neuspješne reakcije obrane domaće momčadi. Dinamova stoperska linija nije na vrijeme uspjela otkloniti opasnost pa se makedonski napadač snašao i u gužvi se našao u lijepoj poziciji iz koje je mirno mogao zatresti mrežu Eduarda za 2:1.

Prije no što je na scenu ponovno stupio Hodžić još je jednom pogodio Fernandes. Rog je izveo korner s desne strane a Fernandes se imao dovoljno vremena namjestiti i čelom neobranjivo pogoditi za 3:1. Hodžić je u 58. i 61. minuti pogađao za konačnih 5:1, prvo iz solo-akcije s ruba kaznenog prostora, a potom i na ubačaj Muse s lijeve strane.

SPLIT - OSIJEK 2:1

Stadion u Parku Mladeži. Gledatelja 1.000

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Blagojević (20) 2:0 Špehar (24) 2:1 Šorša (66)

Žuti kartoni: Rrahmani, Obšivač (Split), Lesjak, Aganspahić, Ugarković, Maslač (Osijek)

SPLIT: Zagorac - Obšivač, Majstorović, Rrahmani, Rugašević - Blagojević, Vidović - Bagarić (81 Mrkonjić), Bilbija (60 Pervan), Špehar - Simonovski (88 Tomašević)

OSIJEK: Mikulić - Radotić, Kurtović, Arsenić (65 Ugarković), Čuljak - Matas (84 Grgić), Maslač - Lukić (39 Aganspahić), Šorša, Lesjak - Mandić

Split je ostvario i sedmu pobjedu u međusobnim ogledima u Parku mladeži. Domaćini su poveli golom Blagojevića iz slobodnog udarca koji je sa nekih 18 metara pogodio u 21. minuti desni dio mreže nemoćnog Mikulića, samo tri minute poslije bivša nada Osječana Dino Špehar iskoristio je pogrešku Matasa i sa nekih 7-8 metara  poslao je loptu u mrežu gostiju. U nastavku susreta Šorša je uspio smanjiti vodstvo crvenih no ipak su domaćini uspjeli do kraja sačuvati minimalnu prednost osvojiti nova tri boda. (Ivan Jelić)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.