MAXtv Prva liga: Dinamo na Maksimiru uvjerljiv protiv Intera, Split bolji od Osijeka

Subota, 25. srpnja 2015. 21:24 Napisao/la  SC

Susreti 3. kola: Dinamo - Inter 5:1, Split - Osijek 2:1

MAXtv Prva liga - 3. kolo

DINAMO - INTER 5:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.000

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 1:0 Hodžić (8) 2:0 Fernandes (39-11m) 2:1 Nestorovski (50) 3:1 Fernandes (56) 4:1 Hodžić (58) 5:1 Hodžić (61)

Žuti kartoni: Musa (Dinamo), Šoljić, Komorski, Nestorovski (Inter)

Crveni karton: Komorski (39 - drugi žuti)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali (59 Antolić), Benković, Musa - Gonçalo, Rog (64 Gojak) - Pjaca (46 Husejinović), Ćorić, Fernandes - Hodžić
 
INTER: Posavec - Hanžek, Ćosić, Komorski, Čeliković - Šoljić, Jefthon - Ottochian (86 Čavar), Blažević (61 Miletić), Glavina (68 Bočkaj) - Nestorovski

Nikakvih problema nogometaši Dinama nisu imali u susretu trećeg ovosezonskog kola MAXtv Prve lige. Gost iz predgrađa nastradao je s 5:1, a heroj dana u Zagrebu zove se Armin Hodžić. Zabio je mladi Dinamov napadač hat-trick u prvoj pobjedi svoga kluba ove sezone i nagovjestio da bi mogao biti otkriće ove sezone za momčad iz Maksimira.

Samo osam minuta trebalo je domaćima da povedu u utakmici protiv inferiornog Intera. Na asistenciju Roga prekrasnim je škaricama gol zabio upravo Hodžić, no bio je to samo početak njegove večeri koju je garnirao s još dva pogotka u nastavku utakmice. Dinamo je udvostručio vodstvo iz dvojbenog kaznenog udarca. Komorski je srušio Hodžića u kaznenom prostoru, a siguran realizator za 2:0 bio je Fernandes.

Nakon četiri minute u nastavku Inter je smanjio zaostatak i barem zakratko održao neizvjesnost utakmice. Nestorovski je zabio pogodak poslje neuspješne reakcije obrane domaće momčadi. Dinamova stoperska linija nije na vrijeme uspjela otkloniti opasnost pa se makedonski napadač snašao i u gužvi se našao u lijepoj poziciji iz koje je mirno mogao zatresti mrežu Eduarda za 2:1.

Prije no što je na scenu ponovno stupio Hodžić još je jednom pogodio Fernandes. Rog je izveo korner s desne strane a Fernandes se imao dovoljno vremena namjestiti i čelom neobranjivo pogoditi za 3:1. Hodžić je u 58. i 61. minuti pogađao za konačnih 5:1, prvo iz solo-akcije s ruba kaznenog prostora, a potom i na ubačaj Muse s lijeve strane.

SPLIT - OSIJEK 2:1

Stadion u Parku Mladeži. Gledatelja 1.000

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Blagojević (20) 2:0 Špehar (24) 2:1 Šorša (66)

Žuti kartoni: Rrahmani, Obšivač (Split), Lesjak, Aganspahić, Ugarković, Maslač (Osijek)

SPLIT: Zagorac - Obšivač, Majstorović, Rrahmani, Rugašević - Blagojević, Vidović - Bagarić (81 Mrkonjić), Bilbija (60 Pervan), Špehar - Simonovski (88 Tomašević)

OSIJEK: Mikulić - Radotić, Kurtović, Arsenić (65 Ugarković), Čuljak - Matas (84 Grgić), Maslač - Lukić (39 Aganspahić), Šorša, Lesjak - Mandić

Split je ostvario i sedmu pobjedu u međusobnim ogledima u Parku mladeži. Domaćini su poveli golom Blagojevića iz slobodnog udarca koji je sa nekih 18 metara pogodio u 21. minuti desni dio mreže nemoćnog Mikulića, samo tri minute poslije bivša nada Osječana Dino Špehar iskoristio je pogrešku Matasa i sa nekih 7-8 metara  poslao je loptu u mrežu gostiju. U nastavku susreta Šorša je uspio smanjiti vodstvo crvenih no ipak su domaćini uspjeli do kraja sačuvati minimalnu prednost osvojiti nova tri boda. (Ivan Jelić)

Standings provided by Sofascore