Marijan Buljat: Vidjet ćemo može li Rijeka pobjeđivati u serijama, do sada nije mogla

Četvrtak, 15. prosinca 2016. 14:45 Napisao/la  SC

Bit će Dinamovi igrači na proljeće odmorniji, nema više nastupa u Ligi prvaka i siguran sam da nas očekuje zanimljivo proljeće, kaže bivši igrač Rijeke, Dinama i Hajduka

Marijan Buljat (35) igrao je za Rijeku, Dinamo i Hajduk, upravo prema aktualnom redoslijedu na ljestvici HNL-a.

 Na Kantridu je stigao iz Zadra 2000. godine, afirmirao se kao igrač u dresu Rijeke prije nego što je otišao u Greuther Fürth i Osijek, pa tek onda u Dinamo i Hajduk.
 
 Vrhunac karijere dosegnuo je u Dinamu. Osvojio je tri od jedanaest titula prvaka koliko ih je Dinamo osvojio u nizu, koji bi ove sezone mogla prekinuti Rijeka:  

- Rijeka se dobro posložila, a Dinamo je prodao najbolje igrače i nije doveo adekvatne zamjene. Dinamov je veliki problem neefikasnost, nevjerojatno je to što se događa s Henriquezom... Ona moja generacija imala je nekoliko pravih golgetera, a sad je sve u igri prema naprijed na leđima Soudanija i Fernandesa, to je za njih pretežak teret. K tome, plavi su bili opterećeni Europom, javio se i umor... No dolaskom Peteva, koji je očito dobar trener, osjeća se pozitivni pomak. U prvenstvu je još daleko od odluke. Siguran sam da će se plavi pojačati na zimu i neće se predati. Dinamo ima pobjednički mentalitet, zna pobjeđivati u serijama, a tek ćemo vidjeti može li to Rijeka na proljeće. Dosad to nije mogla, a Dinamo jest, jedanaest uzastopnih naslova dovoljno govori o pobjedničkom mentalitetu maksimirskog kluba. Bit će Dinamovi igrači na proljeće odmorniji, nema više nastupa u Ligi prvaka i siguran sam da nas očekuje zanimljivo proljeće, rekao je Buljat za Večernji list.

O Hajduku samo ovoliko:

- U Hajduku se stalno nešto mijenja, svakih šest mjeseci dolaze promjene, a ne promijeni se ništa! I sve dok ne bude novca za kupnju pravih pojačanja neće biti dobro, smatra Buljat.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.