Marijan Buljat: Vidjet ćemo može li Rijeka pobjeđivati u serijama, do sada nije mogla

Četvrtak, 15. prosinca 2016. 14:45 Napisao/la  SC

Bit će Dinamovi igrači na proljeće odmorniji, nema više nastupa u Ligi prvaka i siguran sam da nas očekuje zanimljivo proljeće, kaže bivši igrač Rijeke, Dinama i Hajduka

Marijan Buljat (35) igrao je za Rijeku, Dinamo i Hajduk, upravo prema aktualnom redoslijedu na ljestvici HNL-a.

 Na Kantridu je stigao iz Zadra 2000. godine, afirmirao se kao igrač u dresu Rijeke prije nego što je otišao u Greuther Fürth i Osijek, pa tek onda u Dinamo i Hajduk.
 
 Vrhunac karijere dosegnuo je u Dinamu. Osvojio je tri od jedanaest titula prvaka koliko ih je Dinamo osvojio u nizu, koji bi ove sezone mogla prekinuti Rijeka:  

- Rijeka se dobro posložila, a Dinamo je prodao najbolje igrače i nije doveo adekvatne zamjene. Dinamov je veliki problem neefikasnost, nevjerojatno je to što se događa s Henriquezom... Ona moja generacija imala je nekoliko pravih golgetera, a sad je sve u igri prema naprijed na leđima Soudanija i Fernandesa, to je za njih pretežak teret. K tome, plavi su bili opterećeni Europom, javio se i umor... No dolaskom Peteva, koji je očito dobar trener, osjeća se pozitivni pomak. U prvenstvu je još daleko od odluke. Siguran sam da će se plavi pojačati na zimu i neće se predati. Dinamo ima pobjednički mentalitet, zna pobjeđivati u serijama, a tek ćemo vidjeti može li to Rijeka na proljeće. Dosad to nije mogla, a Dinamo jest, jedanaest uzastopnih naslova dovoljno govori o pobjedničkom mentalitetu maksimirskog kluba. Bit će Dinamovi igrači na proljeće odmorniji, nema više nastupa u Ligi prvaka i siguran sam da nas očekuje zanimljivo proljeće, rekao je Buljat za Večernji list.

O Hajduku samo ovoliko:

- U Hajduku se stalno nešto mijenja, svakih šest mjeseci dolaze promjene, a ne promijeni se ništa! I sve dok ne bude novca za kupnju pravih pojačanja neće biti dobro, smatra Buljat.

Standings provided by Sofascore