ODLUKA IO-a HNS-a

Lokomotivi i H.dragovoljcu opozvane licence

Petak, 28. veljače 2014. 14:59 Napisao/la  SC

- Budući da prvenstvo traje, to ne utječe na regularnost, rekao je Damir Vrbanović

 

 

 

 

 

 

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je opozvati licence Hrvatskom dragovoljcu i Lokomotivi, ali budući da se to dogodilo tijekom natjecanja klubovi će nastaviti s nastupom u MAXtv Prvoj ligi! Naime, u petak je bio posljednji dan da je HNS moralo provesti odluku Ministarstvo sporta da izbaci Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac iz lige zbog propusta i nepravilnosti u dobivanju licence. Damir Vrbanović, izvršni predsjendik HNS-a, pojasnio je situaciju.

- Izvršni odbor donio je zaključak da je sportska inspekcija i materijalne propuste u svom rješenju. Uputili smo žalbu na 25 stranica, ali to ne odgađa izvršenje ove odluke. Komisija je zato Lokomotivi i Hrvatskom dragovoljcu opozvala licencu. Budući da prvenstvo traje, to ne utječe na regularnost i klubovi će biti novčano kažnjeni, rekao je Damir Vrbanović za službenu stranicu Hrvatskog nogometno savez.

- Prepustimo to sudu, a s obzirom da smo legalisti i ne možemo čekati odluku o tužbi, mi smo rješenje Sportske inspekcije proveli jučer. Komisija za licenciranje smatra da u svom radu nije napravila nikakav propust, ali Izvršni odbor ju je ovlastio da provedu rješenje, što znači da su licence opozvane. Opozivanje licence predviđeno je Pravilnikom o licenciranju, donesenog na temelju UEFA-iong Pravilnika o licenciranju. Ova primjena odluke nikako ne utječe na regularnost natjecanja, u pitanju nisu ni prošli ni budući rezultati. Svi klubovi normalno nastavljaju natjecanje, ali će pojedini klubovi sukladno odredbama pravilnika biti sankcionirani, objasnio je Damir Vrbanović.

Predviđene su novčane kazne, a ukoliko Upravni sud donese odluku o odgodi rješenja, obustavit će se sve aktivnosti i čekati pravorijek.

- Licenciranje nema veze sa Zakonom o sportu, koji Sportska inspekcija treba kontrolirati. HNS je svoje akte uskladio sa Zakonom o sportu, a UEFA je 2002. godine uvela sustav licenciranja kao kontrolni mehanizam. UEFA svake godine šalje kontrolnu službu koja pregledava rad našeg odjela za licenciranje i ako bi ustanovila neki propust, ona bi licence opozvala. Uputili smo pisma Uefi i Fifi, svakodnevno smo u kontaktu s njima i ovo je nezabilježen slučaj u Europi, da jedno ministarstvo ukine rješenje jednog odjela za licenciranje. Oni takav slučaj još nemaju i uskoro ćemo dobiti njihov odgovor, zaključio je Vrbanović 

 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.