ODLUKA IO-a HNS-a

Lokomotivi i H.dragovoljcu opozvane licence

Petak, 28. veljače 2014. 14:59 Napisao/la  SC

- Budući da prvenstvo traje, to ne utječe na regularnost, rekao je Damir Vrbanović

 

 

 

 

 

 

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je opozvati licence Hrvatskom dragovoljcu i Lokomotivi, ali budući da se to dogodilo tijekom natjecanja klubovi će nastaviti s nastupom u MAXtv Prvoj ligi! Naime, u petak je bio posljednji dan da je HNS moralo provesti odluku Ministarstvo sporta da izbaci Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac iz lige zbog propusta i nepravilnosti u dobivanju licence. Damir Vrbanović, izvršni predsjendik HNS-a, pojasnio je situaciju.

- Izvršni odbor donio je zaključak da je sportska inspekcija i materijalne propuste u svom rješenju. Uputili smo žalbu na 25 stranica, ali to ne odgađa izvršenje ove odluke. Komisija je zato Lokomotivi i Hrvatskom dragovoljcu opozvala licencu. Budući da prvenstvo traje, to ne utječe na regularnost i klubovi će biti novčano kažnjeni, rekao je Damir Vrbanović za službenu stranicu Hrvatskog nogometno savez.

- Prepustimo to sudu, a s obzirom da smo legalisti i ne možemo čekati odluku o tužbi, mi smo rješenje Sportske inspekcije proveli jučer. Komisija za licenciranje smatra da u svom radu nije napravila nikakav propust, ali Izvršni odbor ju je ovlastio da provedu rješenje, što znači da su licence opozvane. Opozivanje licence predviđeno je Pravilnikom o licenciranju, donesenog na temelju UEFA-iong Pravilnika o licenciranju. Ova primjena odluke nikako ne utječe na regularnost natjecanja, u pitanju nisu ni prošli ni budući rezultati. Svi klubovi normalno nastavljaju natjecanje, ali će pojedini klubovi sukladno odredbama pravilnika biti sankcionirani, objasnio je Damir Vrbanović.

Predviđene su novčane kazne, a ukoliko Upravni sud donese odluku o odgodi rješenja, obustavit će se sve aktivnosti i čekati pravorijek.

- Licenciranje nema veze sa Zakonom o sportu, koji Sportska inspekcija treba kontrolirati. HNS je svoje akte uskladio sa Zakonom o sportu, a UEFA je 2002. godine uvela sustav licenciranja kao kontrolni mehanizam. UEFA svake godine šalje kontrolnu službu koja pregledava rad našeg odjela za licenciranje i ako bi ustanovila neki propust, ona bi licence opozvala. Uputili smo pisma Uefi i Fifi, svakodnevno smo u kontaktu s njima i ovo je nezabilježen slučaj u Europi, da jedno ministarstvo ukine rješenje jednog odjela za licenciranje. Oni takav slučaj još nemaju i uskoro ćemo dobiti njihov odgovor, zaključio je Vrbanović 

 

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore