Ivan Pudar: Moj favorit je Rakitić koji se diže iz utakmicu u utakmici

Subota, 28. rujna 2024. 09:45 Napisao/la  T. B.
Ivan Pudar
Ivan Pudar

Bivši Hajdukov trener Ivan Pudar prati sve utakmice u HNL-u, dakako da je u ovom trenutku u fokusu Jadranski derbi na Rujevici:

- U derbiju nema favorita, šanse su 50 prema 50 posto. Gotovo u pravilu kada se igraju ovakve utakmice nije bitno tko je u kakvoj formi, na kojem je mjestu na tablici, derbi često odlučuje neka sitnica koju nitko nije predvidio. Tako će vjerujem biti i ovoga puta, kaže Pudar.

Susreću se dvije vodeće momčadi na tablici, koja bi to sitnica mogla biti odlučujuća?

- Iskreno, sve mi "miriše" da bi susret mogao završiti bez pobjednika. Čini mi se da bi s tim rezultatom bili zadovoljni jedan i drugi trener. Jedno je sigurno, Gattuso neće krenuti svim snagma prema domaćim vratima. Odigrat će talijansku utakmicu. Prvi zadatak koji će postaviti pred svoju ekipu je da ne primi gol, a u napadu što urade. Na takav način dobili su Dinama. Najviše se očekuje od Livaje, moj favorit je Rakitić koji se diže iz utakmicu u utakmici, s njim se diže cijela momčad. Rakitić bi po meni mogao biti ključna figura derbija.

Riječani su puni samopouzdanja?

- Igraju dobar i prije svega efikasan nogomet. Primili su samo jedan gol i to od Dinama na Rujevici. I njima je bitno ne izgubiti. Imaju strašan vezni red, Pašalić, Fruk, Janković mogu svakom napraviti pregršt problema. Bit će to neizvjestan derbi.

Dinamo je vratio Nenada Bjelicu?

- To je samo dokaz da žele biti najbolji. Bjelica je jedan od njihovih trofejnih trenera i zna kako treba prodrmati momčad. Prvenstvo je dugo, bit će još iznenađenja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.